JO17-3: Dag van de scheidsrechter

Datum: 08 oktober 2017
Wedstrijd: Hercules-De Meern
Uitslag: 0-2
In mijn brievenbus, waar de laatste tijd trouwens opvallend weinig inzit, trof ik een bedankbriefje van de KNVB. Het bleek de dag van de scheidsrechter. Een fenomeen waar ik zelf niet veel mee heb maar het is toch aardig. Minder plezier had ik bij de wedstrijd van JO17-3 tegen de Meern. Terwijl twee weken geleden de wedstrijd tegen Magreb’90 rimpelloos verliep ondanks dat ze aanvankelijk weigerden te spelen omdat er geen dugout op veld 6 is (iets waar ze eigenlijk ook wel een punt hebben waarom is deze dugout na twee jaar nog niet gemaakt door gemeente!), was de wedstrijd vanaf het begin vervelend.
 
Terwijl ik zeer goede ervaringen heb met de Meern, hun JO17-1 is bijvoorbeeld de sportiviteit zelve, was deze wedstrijd een parodie op sportiviteit. Terwijl de sporen van de voetbalschoenen van een de Meern speler nog in het dijbeen van Roel stonden bleef heel de Meern over een schwalbe spreken. En zo ging het de hele wedstrijd door. Nooit hadden de trouwens zeer uit de kluiten gewassen de Meern spelers iets gedaan en altijd was het die scheidsrechter die hen een oor probeerde aan te naaien.
 
Later hoorde ik van de Meern leiding dat ik ook de fout maakte om niet gewoon geel te geven. Bij deze deel ik derhalve alsnog 8 gele kaarten uit, maar voor mij is de lol van fluiten er op die manier wel af. Oh, ja de Meern won wel met 0-2 door twee fraaie treffers, want Hercules combineerde weliswaar aardig maar het stokte op de rand van het strafschopgebied. Eerder op de dag, het was tenslotte de dag van de scheids wel de JO15-5 tegen IJFC gefloten en dat was een heerlijke wedstrijd met weinig gezeur en een prachtige (4-4) uitslag.
Ton van Rietbergen