JO17-1: Na beker ook competitiesucces

Datum: 23 september 2017
Wedstrijd: Hercules-SML
Uitslag: 4-2
Na de Hercules happening in Galgenwaard en de eigen gewonnen bekerreeks , waarvan de laatste wedstrijd tegen Kampong volgens velen van hoog niveau was, wachtte nu de eerste competitiewedstrijd in de derde divisie. Hoe zou het de boys van JO17-1 bevallen in deze nieuwe klasse. En dat alles op een weer oververhit kunstgras, terwijl veld 1 ons vragend aankeek maar de hele dag niet werd gebruikt.
 
De voortekenen waren niet echt gunstig want blessures bij Victor, Lars, Joris en keeper Santos zorgde ervoor dat Hercules toch niet in een optimale opstelling aantrad. SML uit Arnhem bleek bovendien een vaardig ploegje al waren ze wel wat aan de kleine kant en dat bleek ook wel want de meeste één tegen één duels waren voor de marine blauwen. Na ongeveer 20 minuten versnelt Casper ineens langs de buitenkant en de pass van Tim was op maat. Na het uitspelen van de back wachtte nog slechts de keeper die snel uitlopend de bal nog dacht te hebben maar met een goede ouderwetse bloktackle bemachtigde Casper toch de bal en kon vervolgens simpel inschuiven 1-0.
 
En zoals gebruikelijk rust een ploeg dan even op zijn lauweren hetgeen prompt leidde tot wat aarzelingen en een boogbal over keeper Damani heen (1-1). Vlak voor rust was het Mats die de treuzelende verdediging opjoeg en de 2-1 liet aantekenen. Na rust ging bij Hercules het tempo wat omhoog en vooral Tim werd steeds dreigender. Eén van zijn loopacties bracht hem eigenlijk te ver in de hoek maar dan hebben we even buiten de tweebenigheid van Tim gerekend want met links schoot hij hem fraai in de rechter hoek.(3-1).
 
En ja, hoor bij zijn eerste balcontact in pakweg 4 weken zorgde invaller Lars op aangeven van Tim voor de 4-1 en was de wedstrijd in de tas. Dat de gasten uit Arnhem in de laatste minuten nog 4-2 maakte, een score die nogal populair was in de poule, is louter nog interessant voor de app.
Ton van Rietbergen