17-1: Santos en Tim klaren de klus

Datum: 10 september 2017
Wedstrijd: Huizen-Hercules (beker)
Uitslag: 0-6
Huizen uit, altijd lastig! Verleden jaar was Hercuels in een nek aan nek race verwikkeld met een ijzersterk Huizen. Al deden ze bij Huizen op het einde nogal laconiek omdat de nieuwe lichting volgens hen een promotie absoluut niet aan zou kunnen. Kijkend naar hun huidige team lijkt me dat toch wat overdreven want er stond weer een degelijk en stug ploegje waarbij met name Daan zijn handen vol had aan hun snelle en geslepen linksbuiten. Mede omdat de spelopbouw van Hercules wat traag was, was er ondanks een licht veldoverwicht van Hercules nauwelijks sprake van kansen.
 
Een kopbal van Mats na een mooi lopende aanval had een beter lot verdiend maar het hoogtepunt in de eerste helft beperkte zich tot een goal van Victor die als enige geloofde in een diepe bal van Tom en de keeper met zijn punt verraste (0-1). Zijn moeder riep meteen ‘dat Victor recht had op een extra toetje al verdween het toetje later bij gemiste kansen nog een paar keer van het menu’. Opvallend was in de eerste helft al de alerte en coachende wijze waarmee keeper Santos de keuze voor hem als eerste keeper rechtvaardigde.
 
Na de rust verving Robin Hicham die door de pietluttige scheidrechter een gele kaart kreeg voor het op goal schieten na het fluitsignaal terwijl dezelfde scheids aanslagen op Björn en Joris onbestraft liet en zelfs geen moment informeerde bij de spelers hoe het met ze ging. Ook in het lot van Huizen spelers was hij nauwelijks geinteresseerd want hij liet haastig doorspelen terwijl Tom de kramp van de aanvoerder van Huizen probeerde op te lossen. En omdat dit verslag gecensureerd wordt zal ik niet meedelen wat de broers Haagman hierover te melden hadden.
 
Gevoetbald werd er ook nog want de ingebrachte Robin drukt met een Harry Kane achtige goal (vraag maar Koeman) voor de 0-2. Even daarvoor had (zo dicht ligt alles bij elkaar) keeper Santos met een ongelofelijke redding de 1-1 nog voorkomen. Met de komst van Tim Pieters voor Mats ging het ineens erg hard. Eerst rondde Tim een prachtige loopactie en dito pass van Justus met hoofd af (0-3). Daarna maakte Casper na handig wegstappen van Victor de 0-4. Een een prachtige uittrap van Santos bracht de bal direct bij Tim die weinig moeite had om de 0-5 op het bord te brengen en het slotakkoord was van Kaya die met een loepzuivere pass team en schoolgenoot Tim vrij voor de keeper zette en dat was wel aan hem besteed .
Ton van Rietbergen