De lichtinstallatie

De lichtinstallatie, een niet onbelangrijk onderdeel van het tennispark, kunt u zelf bedienen. Meestal zal de installatie al wel aan zijn als u komt en het al donker is, maar het kan zo maar voorkomen dat u zelf het licht moet aan doen.
 
Hieronder volgt daarom een korte gebruiksaanwijzing voor het aandoen en voor het uitschakelen van de lampen. De lampen gaan overigens rond 23.30 uur vanzelf uit. Mocht u echter als laatste van de banen gaan en u kunt met redelijke zekerheid zeggen dat er niemand meer zal komen, dan wordt u vriendelijk verzocht de lampen uit te doen. Het laten branden van de lampen kost veel geld en door het op tijd uit doen van de lampen kan dus veel geld worden bespaard.

U vindt de lichtinstallatie bij baan 4.
 


 

Aandoen

Als u het licht aan wilt doen, dan doet u het volgende: Localiseer de paslezer.

Juist! De paslezer is het ding met de drie lampjes aan de linkerkant.
Neem uw pas en haal deze door de paslezer.

Nadat u de pas door de lezer hebt gehaald, drukt u op de groene knop die bij uw baan hoort. Worden er meer banen gebruikt, dan kunt u op alle groene knoppen drukken voor alle banen die gebruikt worden.


Uitdoen
Voor het uitdoen van de lampen heeft u uw pasje niet nodig. Als u de lampen uit wilt doen, dan kunt u de grijze dop verwijderen die onder de groene knop te vinden is. Er komt dan een rode knop te voorschijn. Druk daarop en de lampen gaan uit. De grijze dop moet daarna wel weer terug.
 
Let op! Als u per ongeluk de verkeerde lampen uitdoet, moet men 15 minuten wachten voordat deze weer mogen aangezet. Indien u zich de toorn van uw medeleden niet op de hals wilt halen, let dan goed op wat u doet.
Herhaal bovenstaande voor alle lampen die uitmogen.