Voorjaarscompetitie bij Hercules

Naast de reguliere voorjaarscompetitie waaraan we al jaren meedoen, biedt de KNLTB sinds 2017 ook een aantal nieuwe competities aan. Door het bestuur van de Hercules tennisafdeling is besloten dat het mogelijk is je in te schrijven voor:

1.      De Voorjaarscompetitie: de meest bekende competitievorm op de dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Hieraan doet Hercules al jaren mee.

Let op: Vanaf 2018 heeft de KNLTB gekozen voor uniformiteit in de vorm van verkort spelen in alle dubbelpartijen: alleen een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een derde set.

2.      De 8&9-competitie: Een competitie speciaal voor beginners. Ben jij iemand die graag eens competitie wil spelen? Iemand die net begonnen is of nog nooit competitie heeft gespeeld? Dan is de 8&9-competitie precies de juiste competitie. We schrijven teams in van minimaal drie spelers/speelsters. Elk team speelt per wedstrijd twee dubbels, waarin alle combinaties mogelijk zijn. De wedstrijden zijn in april en mei. Zondag is de vaste speeldag, we beginnen om 17:00 uur.

Let op: Voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).

Meer info lees je ook op de website van de KNLTB: www.knltb.nl/89

3.      Onder35, de nieuwe competitie op zaterdagavond

Als je tussen de 17 en 35 bent, dan kun je meedoen aan deze competitie. Teams met speelsterkte 4 tot en met 7 kunnen we aanmelden. We spelen in april en mei. Zaterdag is de vaste speeldag, we beginnen om 17.00 uur. Meer info lees je ook op de website van de KNLTB.: www.knltb.nl/onder35

Inschrijven/aanmelden van de teams is in de regel mogelijk tussen half oktober en half november omdat de teams per 1 december moeten worden ingeschreven voor het volgende voorjaar.

In principe kunnen alle tennisleden zich aanmelden voor de voorjaarscompetitie. Mocht je nog niet zo lang tennissen, overleg dan bij twijfel even met je tennisleraar.

Heb je iets te vragen dan kan dat via: tc.tennis@usvhercules.net of neem contact op met één van de TC leden.

Speeldata2018

Indelingteams 2018

Banenschema2018

---

Hercules speelt ook mee met de KNLTB Najaarscompetitie.

Competitiemogelijkheden

Rekening houdend met de eigen wintercompetitie wordt er alleen op vrijdag overdag, vrijdag avond en zondag gespeeld.

Aanmelding

Aanmelden van teams in de regel vóór 20 mei - omdat de teams vóór 1 juni moeten zijn ingeschreven – bij de TC via het algemene emailadres: tc.tennis@usvhercules.nl 
In principe kunnen alle tennisleden zich aanmelden voor de najaarscompetitie. Mocht je nog niet zo lang tennissen, overleg dan bij twijfel even met je tennisleraar.

Overinschrijving

Omdat we slechts op beperkte schaal kunnen deelnemen, zal er door de TC geloot worden (of gerouleerd) welke teams mogen meespelen bij overinschrijving.

Aanbod najaarscompetitie

De KNLTB biedt elk jaar diverse competities aan, dit zal de TC voorafgaand aan de inschrijving bekend maken.
Kijk zelf ook altijd nog even – via mijn KNLTB – hoeveel wedstrijden er in welke competitie gespeeld worden etc.

Start competitie in september valt vaak samen met het Open Toernooi

De najaarscompetitie start meestal gelijk met ons Open Toernooi. We vragen de teams dan om de wedstrijden die thuis gepland staan tijdig te verzetten.

Speeldata 2018

Indeling teams 2018

Banenschema 2018