Algemeen

voorbeschouwing Be Quick 1877-Hercules

18.02.2017

Hercules stapt zondag in de bus voor een lange reis naar Groningen waar Be Quick 1887 de tegenstander is. Be Quick is net als Hercules een traditierijke grote vereniging met een florerende jeugdopleiding. Daarvoor kreeg de club zelfs de Rinus Michels Award van de KNVB waarvoor overigens ook Hercules was genomineerd.

Be Quick is een lastige tegenstander, zo bewees de thuiswedstrijd in oktober. Hercules was toen lange tijd gelijkwaardig en mocht tot 20 minuten voor tijd aanspraak maken op de overwinning. Rob Rietveld kreeg de kans om Hercules naar de 2-0 te schieten, maar raakte de bal niet lekker.  Met een paar zondagschoten in het laatste kwartier trok Be Quick alsnog aan het langste eind: 1-3.

Be Quick staat net als Hercules in de subtop. De ploeg, die vier punten meer verzamelde dan Hercules en nog twee duels heeft in te halen, stond zelfs even bovenaan. Maar trainer Mischa Visser, die na dit seizoen vertrekt, gaf eerlijk toe dat zijn ploeg boven zijn stand leefde. Inmiddels staan de Groningers op de vijfde plaats. De ploeg kwam door afgelastingen nog maar één keer in actie na de winterstop. Tegen UDI werd met 2-0 gewonnen.

Hercules is niet lekker uit de winterslaap gekomen. Van de vier gespeelde wedstrijden werd er maar één gewonnen en ook die zege kwam moeizaam tot stand. Achterin loopt het al even niet zo lekker, zo was laatste wedstrijd tegen HBS goed merkbaar. Het gemis van de geblesseerde aanvoerder Rob Rietveld is zichtbaar. Ook voorin hapert de machine. Tijd voor de mannen van Eric Speelziek om de negatieve spiraal om te buigen en weer eens een lekkere wedstrijd te voetballen. Hercules mist zondag Roy Kelder en Floris Burgers vanwege blessures. Nathan Bijl is weer speelfit.

De wedstrijd in Groningen begint zondag om 14:30 uur.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Witlox uit Berlicum. Zijn assistenten zijn Van Rijn, Groot.

 

 

Terug naar overzicht