Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Kerstzaalvoetbaltoernooien weer groot succes.

07.01.2014

De algemene jeugdcommissie van Hercules (Accie) heeft ook dit jaar weer de kerstzaalvoetbaltoernooien georganiseerd. Voor alle jeugdleden tussen de 5 en 16 jaar was er een toernooi in de eerste week van de kerstvakantie.

Alle aangemelde spelers werden per leeftijdscategorie naar speelsterkte over verschillende teams verdeeld. De teams werden zo gelijkwaardig mogelijk gemaakt. Dat geeft spannende wedstrijden en ook niet-selectie spelers kunnen daardoor in een kampioensteam terecht komen. Ook leren de spelers hierdoor spelers uit andere teams beter kennen. Elk team werd gecoacht door een B of C junior, die in het kader van hun maatschappelijke stage voor school of zich zelfs spontaan als vrijwilliger hadden opgegeven. Ook de scheidsrechters en het wedstrijdsecretariaat werden door deze junioren bemand. Het streven van de Accie is evenementen te organiseren voor en door de Hercules jeugd onder begeleiding van de Accie.

Maandag 23 december 2013 om 9.00 uur stonden de stagiaires en veertig F-pupillen met slaperige hoofden weer bij het jaarlijkse Kerstzaalvoetbaltoernooi. Acht teams streden om een plaats in de finale. Ajax, bestaande uit de spelers Akram, Felix, Sahir, Jaimy en Chahid, onder leiding van Jeroen, won van Manchester United met 3-1. De winnaars kregen tijdens het gezamenlijk eten na afloop van het toernooi de bekers uitgereikt door Andre van Helden, secretaris van het Hoofdbestuur.

Om 13.00 uur startte vervolgens het toernooi voor de D -pupillen. 40 spelers speelden in twee poules een heel fanatieke competitie. Na de kruisfinales werd de finale, met hevige emoties gespeeld tussen Spanje en Argentinië. Argentinië, bestaande uit Casper, Joris, Job, Tinga, Savi en Jelmer, weer onder leiding van coach Jeroen, won met 3-0 en kreeg de bekers uitgereikt door de D-coördinator Ton van Rietbergen.

Kwart voor vijf startten de C-junioren met hun toernooi. Het aantal aanmeldingen (21) was hier wat lager, waardoor het niet mogelijk was om met twee poules te spelen. Het mocht de pret echter niet drukken, want er werd sportief en fanatiek gespeeld met als uiteindelijke winnaar Nederland, bestaande uit: Manuel, Wouter, Sam, Geert en Nirwan.

Op dinsdag 24 december begonnen bijna 30 E-pupillen aan hun toernooi. Ook nu werd er weer met volle inzet maar sportief gespeeld. Spanje en Brazilië speelden in de poule al tegen elkaar, maar na de kruisfinales troffen ze elkaar weer. De Braziliaanse sterren: Pako, Jolle, Roemer, Joshua en Steven, onderleiding van de coaches Acheraf en Jochem, wonnen met 3-2. De prijzen werden uitgereikt door de erevoorzitter Wim Snooy aan het winnende team, Brazilië.

Nieuw dit jaar was het B toernooi. Vorig jaar hadden een aantal C-junioren al aangegeven dat ze het jammer vonden dat het voor hen de laatste keer zou zijn. Ze gaven toen aan dat ze best wilden helpen met de organisatie. Dat hebben ze volledig waargemaakt met als resultaat een geweldige opkomst van 33 deelnemers. De teams Ibrahimovic, van Persie en Messi speelden in één poule en de teams Balotelli, Ronaldo en Ribery in de tweede poule. Tijdens de wedstrijden hoorde je vanaf het publiek de gepaste ooo's en aaa's van de mooie straatvoetbalacties van de spelers. In de poule was Van Persie twee keer sterker geweest dan Ibrahamovic, maar in de finale kwamen ze elkaar weer tegen en won Ibrahamovic na een 4-4 gelijke stand na het nemen van penalty's. Kenmerkend van het toernooi van de 15- en 16-jarigen was dat het heel erg sportief was en dat het voor een deel georganiseerd was door de B-spelers zelf. Ralf Rikze reikte na afloop de prijzen uit aan Florent, Khalil, Thijs, Bert en Wout.

Op de laatste dag van het toernooi stonden onze jongste leden (24) te popelen om, voor sommige hun eerste keer, mee te doen aan het toernooi. Het ging er heel serieus aan toe. Even waande de jonge spelers zich Messi of Ronaldo (zij lieten deze namen op hun sticker schrijven). De finale werd gespeeld tussen Nederland en Italië. Nederland, bestaand uit Hessel, Amin, Luuk en Sietse, onder leiding van coach Thijs kwam als winnaar uit de bus in een spannende finale....... Jeroen Igenhuls van de CL commissie reikte na afloop de bekers uit.

Om twaalf uur begonnen de dames aan hun kersttoernooi. Buiten was het guur, nat en koud. Binnen in de zaal droog en heel gezellig. De opkomst bij de meisjes was groot genoeg om 5 teams te formeren. De leeftijden van de meisjes liepen uiteen van 8 jaar t/m 16 jaar. We startten met een nieuwe warming up. Gert van Doesburg had zijn loopladders meegenomen. Na ruim een kwartier stonden de zweetdruppels al op de gezichten van de meisjes. Daarna begon het toernooi. Alle teams speelden vier spannende wedstrijden.

De oudere meisjes moesten goed opletten, de jongere meisjes konden toch beter voetballen dan ze dachten en op de stroeve zaalvloer is het best handig als je klein en wendbaar bent. Na de pauze met broodje knakworst, patat en limonade, volgde nog een wedstrijdje met meisjes van de eigen leeftijd tegen elkaar, gevolgd door shoot-outs.

De middag werd afgesloten met bekers voor de winnaars: Anne (MA 1) , Hanna (MD 2) Chrisje (MB 1), Juliette en Sarah (komen volgend jaar voetballen).

Na afloop van alle jongenstoernooien en tijdens de prijsuitreikingen werden er in het paviljoen een broodje worst of kaas en frites gegeten. Elke voetballer kreeg na afloop ook nog een kerstbal met kerstgroet van de Accie mee naar huis.

Kortom het waren leuke dagen. Er zijn leuke potjes voetbal gespeeld en het was heel mooi om te zien hoe spelers uit verschillende teams integreerden.

We willen dan ook iedereen die heeft meegewerkt heel hartelijk bedanken voor jullie inzet. Vooral alle jeugdleden die betrokken waren bij de organisatie en coaching. Jullie hebben het super gedaan. Wij hopen dan ook dat er veel jeugdspelers jullie voorbeeld zullen volgen en zich zullen aanmelden voor het helpen bij een volgend evenement.

We hopen jullie dan ook volgend jaar weer terug te zien !

Namens de Accie van Hercules:

Petra de Vries

Roshni Ramdat-Misier,

Sylvia van den Berg

Marieke Ebbens

Ingrid Snooy

Madelon van der Wardt

Foto's afkomstig van: Wim Hoogstra, Roshni Ramdat- Misier, Leo Zwinkels, Jeroen Ingenhuls en Madelon van der Wardt

Tekst: met dank aan Sander Helberg

Het doel van de Algemene jeugdactiviteitencommissie van Hercules (Accie) is het organiseren van jeugdevenementen, zoals het Sinterklaasfeest, de Kerstzaalvoetbaltoernooien en de Sportdag/Penalty bokaal, voor de Hercules jeugd met behulp van vrijwilligers. Zonder de hulp van vrijwilligers is er geen activiteit mogelijk…

Wij vinden het belangrijk dat jeugdleden betrokken zijn bij de organisatie van deze evenementen. Zij weten zelf heel goed wat ze wel en niet leuk vinden en leren er veel van als ze hun ideeën in de praktijk kunnen uitvoeren. Ook zij zijn dan ook meer dan welkom om als vrijwilliger ons te helpen.

Meld je bij ons aan (Petra de Vries, petradevri@gmail.com, 030-2735045), als je in de toekomst mee kunt helpen bij een (onderdeel) van onze activiteiten ook al ben je maar een uurtje beschikbaar!


Nirwan coacht F team


Winnaar bij de F: Ajax met coach Jeroen

Een kerstgroet uitkiezen


Winnaar bij de D: Argentinie en Ton van Rietbergen

Na afloop broodje worst of kaas en frites

Prijsuitreiking bij de E spelers door Wim Snooy

Penalty's schieten bij de B finale

Prijsuitreiking bij het B toernooi

CL in actie


Winnende team bij de CL

Terug naar overzicht