Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Voorstellen trainers O16

04.06.2020

Jesse de Boer

 

Stel jezelf eens voor:
Mijn naam is Jesse de Boer en ik ben 22 jaar en woonachtig in Soest. Komend seizoen word ik trainer van de JO16-1. Afgelopen 2.5 jaar ben ik de volledig actief geweest in verschillende functies in het voetbal. Ook ben ik bij veel verschillende clubs actief geweest.

Vanaf mijn jeugd heb ik gevoetbald bij SO Soest. Ik ben al vroeg gestart in het trainersvak en heb dan ook veel verschillende leeftijden getraind. Begonnen bij de E'tjes en vervolgens onder andere de O12, O13 en O17 getraind. Het afgelopen seizoen was ik actief als hoofdtrainer van SO Soest JO17-1 en PVC JO19-1 en als assistent-trainer bij FC Utrecht O15 voor 4 dagen in de week. Daarnaast heb ik de cursus UEFA B Youth gevolgd en gehaald. In de vakanties ben ik actief als trainer bij de KNVB voetbalkampen.

Waarom heb je ervoor gekozen om de JO16-1 aankomend seizoen te gaan doen?
In het seizoen 20-21 ga ik naast het trainen en coachen van de JO16-1, ook assisteren bij FC Utrecht JO14. Met de keuze voor deze combinatie en daarbij het starten van de hbo-studie leraar basisonderwijs zal het een druk jaar worden. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de andere trainers stappen te maken in de ontwikkeling van de spelers, maar ook als trainer(-s). Hercules is dan ook een ideale club om deze stappen te gaan maken. De JO16 is een uitdagende leeftijd waar de spelers over het algemeen een belangrijke stap gaan maken richting de bovenbouw en uiteindelijk de senioren.

Wat voor een type trainer ben jij?
Als trainer ben ik iemand die het belangrijk vindt dat er duidelijke structuren zichtbaar zijn in zowel speelwijze als in afspraken, waarbinnen spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk ben ik van mening dat spelers zelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling en daarin moeten wij als trainers ze zo goed mogelijk ondersteunen. Daarnaast is een band opbouwen met alle spelers een belangrijk onderdeel in een optimale samenwerking. Met veel plezier stappen maken om een gezamenlijk doel te bereiken. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Arthur het nieuwe seizoen te starten en hoop iedereen snel te spreken!

Arthur Rijnaard

 

Stel jezelf eens voor:
Mijn naam is Arthur Rijnaard, geboren in Gouda, ik ben 54 jaar en woonachtig in Soest sinds 2015. Ik ben een Technisch Consultant in de IT en werk fulltime voor een IT dienstverlener in Zoetermeer. Naast mijn werkzaamheden ben ik altijd wel met voetbal bezig geweest. Vanaf de jeugd bij Jodan Boys en later bij diverse zaalvoetbal verenigingen, waarbij 1e divisie het hoogtepunt is geweest van mijn actieve voetbal periode.

Hoe word je nu jeugdvoetbaltrainer? Mij werd in 2012 gevraagd om als vader eens een keer training te geven, omdat er niemand beschikbaar was binnen de club. Dan ga je maar "ergens” beginnen om de jongens iets te leren. Met behulp van internet ga je op zoek naar mooie oefeningen. Je hebt dan nog geen idee hoe een training goed op te bouwen. Het meest belangrijke was toen om het plezier van de spelers terug te krijgen. Daar is wel verandering in gekomen. In 2016 heb ik mijn pupillendiploma gehaald bij de KNVB en heb ik in mei 2019 mijn UEFA C YOUTH-opleiding afgerond.

Waarom heb je ervoor gekozen om de JO16-1 aankomend seizoen te gaan doen?
Dit is mijn eerste jaar als assistent bij USV Hercules O16-1. Als trainer ben je nooit uitgeleerd en pak je altijd ideeën op van andere trainers. Als voetballer was ik altijd gedreven om beter te willen worden, en als trainer wil je ook dat de spelers die je onder je hoede hebt ook beter worden. Dat vereist een bepaalde discipline en werklust. Het lijkt me een mooie uitdaging voor komend seizoen om plezier en prestaties te combineren, zodat de spelers de volgende stap kunnen zetten in hun ontwikkeling.

JO16-2

Koos den Uyl

 

Stel jezelf eens voor:
ik ben Koos den Uyl, ik ben 53 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In het dagelijks leven ben ik ZZP’er en ben ik monteur van telecommunicatie kabels. In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan onze woning en natuurlijk voetbal en bewegen.

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met training geven bij VVIJ. Daarna ben ik een aantal jaar actief geweest als teamleider en trainer bij VV Jonathan. Sinds 2015 ben ik actief bij Hercules. Eerst onder de  de vleugels van Ben Zweers bij de toenmalige C2. Daarna heb ik het zelf opgepakt en heb ik verschillende O19 teams onder mijn hoede gehad.

Waarom heb je ervoor gekozen om de JO16-2 aankomend seizoen te gaan doen?
Na vier seizoenen op rij een O19 team onder mijn hoede gehad te hebben, vond ik het wel weer een keertje leuk om een jongere leeftijd op te pakken. Deze jongens zijn nog minder ver in hun ontwikkeling waardoor er meer ruimte is om spelers beter te maken. Dat zie ik als een hele leuke uitdaging!

Wat voor een type trainer ben jij?
Ik ben in het bezit van een diploma Junioren trainer. Ik ben daarnaast erg fanatiek en gedreven om de jongens beter maken. Daarnaast vind ik het neerzetten van een verdedigende organisatie erg belangrijk. Dit is de basis om uiteindelijk te kunnen aanvallen en doelpunten te kunnen scoren.

Ik kijk er erg naar uit om aankomend seizoen aan de slag te gaan met deze leeftijdsgroep!Terug naar overzicht