Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Voorstellen trainers O17

30.05.2020

Matthijs Blijham

 

Stel jezelf eens voor:
Mijn naam is Matthijs Blijham en ik ben 24 jaar. Na mijn VWO ben ik full-time het voetbal ingerold. Ik heb een eigen Voetbalschool waarmee ik veel sportcursussen en vakantiekampen organiseer. Daarnaast ben ik sinds afgelopen seizoen de Hoofd Jeugdopleidingen van Hercules en coachte ik tevens de JO15-1.

Ik ben zelf vroeger begonnen met voetballen bij onze buren, Sporting 70. Daarna heb ik 3 jaar bij FC Utrecht en 2 jaar bij Feyenoord in de jeugd gespeeld alvorens ik als senior in Zondag 1 kwam bij Hercules. Na een uitstapje van twee seizoenen bij 2de divisionist SV Spakenburg, ga ik na de zomer alweer mijn 5de seizoen in bij Zondag 1.

Waarom heb je ervoor gekozen om de JO17-1 aankomend seizoen te gaan doen?
Ik heb in de afgelopen jaren alle leeftijdsgroepen getraind. Na afgelopen seizoen de JO15-1 gedaan te hebben, vond ik het leuk en uitdagend om weer een oudere leeftijdsgroep op te pakken. De JO17-1 is bij Hercules natuurlijk een uitdagend team, het niveau ligt erg hoog en we gaan aankomend seizoen in een landelijke competitie uitkomen. Naast het hoge niveau vind ik de JO17 een leuke leeftijd om mee te werken. De jongens zitten middenin de puberteit, maken het je af en toe lastig en zijn tegelijkertijd in staat om over dingen mee te denken. Dat zie ik als een mooie uitdaging!

Wat voor een type trainer ben jij?
Ik ben een trainer die voornamelijk bezig is met individuele coaching. Ik geloof er persoonlijk in dat je spelers meer raakt en verder helpt door ze zo vaak mogelijk 1 op 1 aandacht te geven (of in kleine groepjes). Bij deze coaching maak ik ook erg veel gebruik van wedstrijdbeelden van VoetbalTV. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er lekker en intensief getraind wordt. Hierbij leg ik trainingen weinig stil en kies ik voor trainingsvormen waarbij spelers spelenderwijs stappen zullen maken.

Ik kijk er ontzettend naar uit om aankomend seizoen, samen met Thijs, met deze groep aan de slag te gaan!

Thijs de Leede

 

 

Stel jezelf eens voor:
Mijn naam is Thijs de Leede en ik ben 22 jaar. Ik voetbal mijn hele leven bij Hercules, al ruim vijftien jaar. Momenteel zit ik bij de selectie van Zondag 1. Als trainer ben ik ongeveer vijf jaar actief, ook bij Hercules. Ik ben begonnen met het trainen van teams in de onderbouw, waarna ik ook keeperstraining heb gegeven. Daarnaast ben ik ook een aantal keer assistent-trainer geweest bij teams in de midden- en bovenbouw.

Het is wel duidelijk dat ik veel met voetbal bezig ben. Mijn passie ligt in het voetbal, maar ik ben überhaupt een sportfanaat. Ik volg een studie die mooi bij deze passie aansluit, namelijk Sport, Management & Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier ben ik bezig aan mijn derde jaar. In het kader van deze studie én mijn bezigheden in het voetbal volg ik de trainersopleiding UEFA C. Ik hoop deze opleiding binnenkort af te ronden.

Waarom heb je ervoor gekozen om de JO17-1 aankomend seizoen te gaan doen?
Afgelopen seizoen heb ik voor deze UEFA C-opleiding stage gelopen bij de O15-1 als assistent-trainer van Matthijs Blijham. Matthijs en ik zijn ook teamgenoten en wij zien elkaar veel op Hercules. Deze samenwerking beviel dus erg goed. Volgend jaar pakt Matthijs de O17-1 op. Ook hiervoor zocht hij weer een assistent en ik heb het geluk dat ik deze functie weer bij hem mag bekleden. Voor mij persoonlijk ligt hier opnieuw een uitdaging. De spelers zijn een stukje ouder en het niveau waar de O17-1 op zal spelen is hoger dan waar de O15-1 op speelde. De jongens zullen daarom op andere manieren geprikkeld moeten worden om zich te ontwikkelen. Het zal interessant worden om te zien welke aanpak goed is bij deze leeftijd.

Wat voor een type trainer ben jij?
Het zit in mijn karakter om makkelijk in de omgang met de jongens te zijn en me soms ‘tussen’ de spelers te begeven. Een fijne sfeer creëren is noodzakelijk voor spelers om zich goed te kunnen ontwikkelen en te presteren en hier probeer ik mijn steentje aan bij te dragen.

Tenslotte hoop ik dat het voetbal snel weer volledig op gang gebracht mag worden, ondanks de coronaperikelen van de laatste tijd. Hopelijk blijft iedereen fit en gezond en gaan we op naar een mooi seizoen 2020/2021!

JO17-2

Lex de Weille

 

 

Stel jezelf eens voor:
Ik ben Lex de Weille, Ik ben 56 jaar oud en sinds 1998 Herculaan. Ik heb 3 zonen Pieter (20 jaar), Floris (18 jaar) en Thijmen (15 jaar). Sinds 2005 ben ik als jeugd trainer actief bij Hercules. Begonnen samen met Ben Zweers, Marvin Eersteling en Richard Hubert, waarvan ik veel heb geleerd. In het dagelijks leven werk ik bij ICT bedrijf Atos, waar ik leiding geef aan een bedrijfsonderdeel wat zich richt op de gezondheidszorg.

Waarom heb je ervoor gekozen om de JO17-2 aankomend seizoen te gaan doen?
Vanaf de JO13-2 hebben we als tweede team elk jaar enorme stappen gezet! Uiteindelijk zijn we met ons team, wat bestaat uit allemaal jongens, die elkaar kennen uit de Champions League, dit jaar een volwaardige hoofdklasse ploeg geworden. Dat zullen we ook als JO17-2 ook weer gaan doen! Het  is enorm uitdagend en inspirerend om dat met deze geweldige groep jongens te doen!

Wat voor een type trainer ben jij?
Ik ben een ambitieuze trainer, die zijn ploeg echt als team wil laten spelen. Ik probeer spelers te gebruiken in hun kracht, waardoor ik geloof dat iedereen optimaal rendeert. Aan de tekortkomingen werken we als team, maar ook individueel.

Ik kan enorm genieten van de ontwikkeling, die we de laatste jaren hebben doorgemaakt.
Terug naar overzicht