Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Corona, voetbal en USV Hercules

30.04.2020

Eindelijk weer beweging op ons Sportpark! Met ingang van 29 juni gaf de regering weer ruimte om te trainen door de jeugd, en die mogelijkheid hebben we met beide handen aangegrepen. Fantastisch om te zien met hoeveel overgave de spelertjes, maar ook hun trainers en ouders, weer lekker met de bal aan de gang gingen na zes weken gedwongen "voetbalonthouding”.

Want op 12 maart was het ineens afgelopen. Midden in het seizoen, op weg naar de periode waarin de prijzen verdeeld zouden worden. Gelukkig wisten we pijlsnel te reageren met onze Challenges en Stay Fit-oefeningen via Instagram, met dank aan Matthijs en Vincent en onze trouwe partner Trias. En met de Online Pubquiz op de 138e verjaardag van Hercules: een groot succes! Een mooie manier om met voetbal bezig te blijven, en de band met de vereniging in stand te houden. En nu kan de jeugd dus weer aan de bak. Het is ons voornemen de hele maand juni door te trainen, en ook (onderling) te spelen, met de jeugd. En misschien komt er ook nog wat ruimte voor senioren, wie zal het zeggen; ook dan zullen we direct ruimte bieden om ons mooie spelletje te spelen.

Het spreekt voor zich dat deze situatie, net als voor vrijwel alle andere organisaties, ook risico’s met zich meebrengt; USV Hercules, en de afdeling veldvoetbal, heeft de financieen op orde, maar geen grote reserves. Voor de financiele risico’s en de maatregelen die we al genomen hebben verwijs ik naar het bericht van het HoofdBestuur van USV Hercules.

Voor de afdeling Veldvoetbal zijn vergoedingen voor trainers de grootste (direct beinvloedbare) kostenpost. In maart hebben we de trainers laten weten dat we de vergoedingen opschorten, zolang er niet getraind wordt. We hebben daar geen enkele negatieve reactie op gehad van de trainers, en daar zijn wij dan weer trots op; ook bij hen staat het plezier in het voetbal en de continuiteit van de club voorop! Dankzij deze maatregel zijn we nu in staat weer snel op te starten, en ook door te trainen in juni.

Dat neemt niet weg dat de vereniging serieuze financiele risico’s loopt, die we alleen kunnen dragen als we de vereniging allemaal blijven steunen, en liefst een beetje extra: lidmaatschap betekent dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van onze 137 jaar oude club. Dat betekent ook dat er van restitutie van contributie geen sprake kan zijn, ook al kunnen senioren nu al weken niet spelen en trainen. Dat zou de vereniging namelijk direct in financiele problemen brengen.

We zijn inmiddels bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen: de leeftijdscoordinatoren zijn goed op weg met de teamindelingen voor het nieuwe seizoen. En we gaan gewoon door met nieuwe initiatieven, zoals met Kids Voetbal vanaf 2/3 jaar in september. Daarnaast verwelkomen enkele nieuwe seniorenteams, waarvan drie vrouwenteams! Hiermee behoren we volgend seizoen tot de grootste vrouwenvoetbalclubs van ons land, en er is inmiddels een organisatieteam van start gegaan om er voor te zorgen dat dat over een paar jaar ook voor de meiden geldt.

Door alle Corona-onzekerheid heen schemert dus een mooie toekomst voor onze eerbiedwaardige, maar ook bruisende club. Laten we er met zijn alle voor zorgen dat USV Hercules deze crisis, net als in 1918 glansrijk doorstaat. Wij, en al die andere vrijwilligers die alweer actief zijn met volgend seizoen, blijven ons best doen. En we nodigen je vast uit om ook je steentje bij te dragen: zie hier de vacatures.

Heb je vragen, aarzel niet om ze te stellen: voorzitter.voetbal@usvhercules.nl

Namens het veldvoetbalbestuur,

Frank Beemer, voorzitterTerug naar overzicht