Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Wijzigingen trainingen Onderbouw

31.10.2019

We zijn dit seizoen tot nu toe 8 trainingsweken onderweg. Dat is een mooi moment om het een en ander te evalueren. We maken hierbij een onderscheid tussen de maandag- en woensdagtraining:
 
Woensdagtraining
De woensdagtraining wordt verzorgd door ouders. De eerste woensdagen van dit seizoen waren we met z'n allen nog wat zoekende. De laatste weken vindt iedereen steeds meer zijn plek. Sommige teams draaien mee in de circuitvorm, andere teams kiezen ervoor om op een vaste plek te blijven. Al met al zijn we redelijk tevreden over de teamgebonden woensdagtraining. We zullen blijven evalueren, daarom is eventuele feedback altijd welkom.
 
Maandagtraining
Op de maandagtraining willen we een iets andere structuur neer gaan zetten om de kwaliteit van de trainingen te verhogen. Met name bij de O.8, O.9 en O.10 zullen we wat veranderingen aanbrengen.
 
Hoe gaan we dat doen?
We zullen drie ervaren trainers, meer uren gaan geven waardoor de gehele O.8, O.9 en O.10 training door hun verzorgd gaat worden. In onze ogen is dit de oplossing om de kwaliteit van de maandagtraining te waarborgen.
De training op maandag bestaat uit 4 oefeningen. 1 oefening is een thema-oefening en zal door de desbetreffende specialist gegeven worden (zoals de afgelopen 8 weken). De overige 3 voetbaloefeningen zullen gegeven worden door de volgende 3 ervaren trainers:
 
1) Jeffrey van Delft, 31 jaar en heeft al veel ervaring binnen het jeugdvoetbal. Jeffrey is sinds 2 weken aangesteld door USV Hercules.
2) Vincent van Os, 22 jaar, en is momenteel trainer van de O.13-1. Tevens is hij op woensdag de hoofdtrainer bij de O.9 en O.10.
3) Matthijs Blijham (ikzelf), 24 jaar, Hoofd Jeugd Opleidingen bij Hercules en trainer van de O.15-1. Tevens speelt hij in Zondag 1.
 
Alledrie de ervaren trainers zullen geassisteerd worden door een jonge jeugdtrainer. Deze jonge jeugdtrainer krijgt de kans om zich op deze manier verder te ontwikkelen in het trainersvak.
 
Wijzigingen in het trainingsschema
Om te realiseren dat Jeffrey, Vincent en Matthijs bij zowel de O.8, O.9 en O.10 aanwezig kunnen zijn, zullen we wat wijzigingen door gaan voeren in het trainingsschema:
 
MAANDAG)
 O.8)  16:00 tot 17:00, op veld 3
O.9)  17:00 tot 18:00, op veld 3
O.10) 18:00 tot 19:00, op veld 3
 
LET OP: Ook bij de O.11 en O.12 zal er een wijziging komen.
O.11) 16:00 tot 17:00, op veld 6
O.12) 17:00 tot 18:00, op veld 6
 
Met deze wijzigingen zijn we ervan overtuigd dat we de maandagtraining van een kwaliteitsimpuls zullen voorzien. Wij zullen wekelijks blijven evalueren en kijken hoe zaken nog beter kunnen gaan. Daarbij is feedback natuurlijk altijd welkom!
 
Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om jouw leeftijdscoördinator of mij te contacten.

Met sportieve groeten,

Matthijs Blijham
Hoofd Jeugd Opleidingen USV Hercules
hjo.voetbal@usvhercules.nl
06-57543799


Terug naar overzicht