Mail naar redactie Afgelastingen Programma

JO12-2 Kampioen 2e klasse!

02.06.2019

Eindelijk! Vandaag was de grote dag, D-Day, de moeder aller wedstrijden: Thuis tegen de nummer 2 IJFC JO12-1. Hercules had slechts één puntje voorsprong, dus het kon nog alle kanten op. De afgelopen dagen leefde het team toe naar deze grote dag, soms met vallen en opstaan. ‘De dood of de gladiolen’ was te lezen op de groeps-app en daarmee was de toon gezet. Kees zat op een speciaal trainingskamp met de familie in het verre Brabant en kwam deze ochtend vroeg weer naar Utrecht. Sam speelde vandaag met een ingetapete knie en een paracetamol in zijn lijf. Ook Dimi zat onder de pillen en had buikpijn. Rami was deze week aangereden door een scooter en net weer op tijd hersteld.

En dan hebben we het nog niet over de ouders gehad, die het minstens zo moeilijk hadden. Scheids Koen had de afgelopen drie dagen op de spelregels gestudeerd om elke vorm van twijfel en discussie te kunnen bedwingen. Barend van Doesburg had zich de hele week druk gemaakt met het regelen van bekers voor de jongens en te piekeren over de tekst die er op moest komen. Uiteindelijk was hij met twee versies naar de wedstrijd gekomen. Maarten Kuipers, Ieke Roelofs, Lianne de Heus en anderen hadden bubbels, dozen Merci en andere presentjes ingeslagen voor iedereen die ergens voor kon worden bedankt. Zo had iedereen geprobeerd de tijd te doden en de zenuwen de baas te blijven.

Ook IJFC had zich terdege voorbereid - op de website werd gesproken van de ‘kraker en topper in Utrecht tegen Hercules’. Trainer, coach, DJ en dorpsomroeper Melvin van Doesburg had voor de gelegenheid een mooie entree van de teams georganiseerd, inclusief muziek en het omroepen van de opstellingen. Opa's, oma's, broers, zussen, vage vrienden en verre neven stonden langs de lijn om beide teams aan te moedigen. Ook de selectiegenoten van Hercules stonden langs de lijn.

Vanaf de aftrap was zichtbaar dat beide teams aan elkaar waren gewaagd. Hercules was gekomen om te winnen, ook al was een punt genoeg. Toch stond het team stond onder druk en het spel speelde zich vooral af op eigen helft. Het lukte niet om de ruimte te vinden en onder de druk uit te voetballen. Een paar keer kwam Hercules voor de goal, maar dat leverde niets op. Tot de bal via Thom bij Sam terecht kwam en met een beetje geluk via een tegenstander bij Joep, die vervolgens op de lat schoot. Uit de rebound wist hij al struikelend en vallend de bal binnen te werken. 1-0! Dolle vreugde bij onze mannen en het thuispubliek. De scheids bleef echter stoïcijns onder deze geweldige prestatie van zijn zoon en wees koel naar de middenstip. Een echte prof.

  

Na het eerste kwart werd het team omgezet om onder de druk uit te komen. Dat lukte echter nauwelijks. Keeper Luca moest een aantal keer reddend ingrijpen en onze verdediging met Dimi, Brent, Kees en Luuk moest zwaar aan de bak. Onze mannen gingen echter voor elkaar door het vuur en met hand en tand werd de voorsprong verdedigd. Het thuispubliek stond in de hitte nagelbijtend langs de kant. Met een 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

Zoals zo vaak in deze competitie kwam de echte doorbraak in de loop van de tweede helft. IJFC probeerde meer tot aanvallen te komen, want er moest wat gebeuren om nog een resultaat te boeken. Dat gaf onze mannen meer ruimte in de aanval. Schoten van Hamza, Thom en Abdi gingen net naast of waren een prooi voor de keeper. Tot Sam de achterlijn wist te halen op links en een voorzet op maat aan Amin kon geven, die hem netjes binnenschoot. 2-0! Dit was het breekpunt in de wedstrijd. Even later veroverde Kees de bal achterin, passte naar Thom die sterk en slim zijn lichaam in de strijd gooide om de bal vast te houden en naar Rami passte. Rami naar Sam en die schoot vanaf links binnen in de verre hoek. Mooie aanval op kracht en inzicht, goede afronding, 3-0!

IJFC probeerde in ieder geval nog een eretreffer te maken, maar ook dat was ze vandaag niet gegund. Hercules was heer en meester op het veld; elke linie draaide goed. Hamza verdedigde achterin mee, Thom heerste als spelverdeler op het middenveld en stuurde het spel naar links en rechts. In het laatste kwart gaf hij een prachtige pass op Rami, die de 4-0 binnenschoof en de overwinning bezegelde.

Het wachten was op het laatste fluitsignaal, maar de scheids wilde IJFC niets tekort doen en hield de stopwatch nauwlettend in de gaten. Toen het eindelijk zover was, stormde alles wat Hercules was het veld op om de overwinning en het kampioenschap te vieren. Melvin transformeerde zichzelf tot DJ en hossend en botsend stuiterden de kersverse kampioenen over het veld.

In het paviljoen werden onze mannen gehuldigd met bekers en friet; het ‘We are the champions’ van Queen daverde door het pand. Soroush werd bedankt voor zijn training en coaching, Sander voor de teamleiding en Koen voor de strakke leiding van vele thuiswedstrijden.

 

Hiermee is een gedenkwaardig competitie seizoen ten einde. Met dank aan alle ouders, Melvin en Soroush werd het een geweldig feest. Wat een seizoen: In de eerste helft van het jaar uit de eerste klasse geknikkerd en na een kortstondig bezoek in de derde klasse overtuigend kampioen geworden in de tweede.

En zoals elk jaar gaat het team ook nu weer veranderen. We nemen binnenkort afscheid van Thom, die naar het eerste gaat, en verwelkomen nieuwe spelers in het komend seizoen. Om af te kicken spelen we de komende weken nog twee toernooien. En dan is het zomer!

Er is ook een mooie videosamenvatting van deze kampioenswedstrijd gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.Terug naar overzicht