Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Meer trainingscapaciteit vanaf september

12.05.2019

Eindelijk! Komende zomer wordt veld 2 omgezet in kunstgras. Veld 3 wordt helemaal vernieuwd en krijgt "normale” afmetingen. Het betekent wel dat veld 2 en 3 vanaf 3 juni tot half september (start van de competitie) niet gebruikt kunnen worden. Allemaal wel onder voorbehoud van een succesvolle aanbesteding overigens.

De nieuwe velden worden aan elkaar gelegd en in het midden komt een cricketpitch (waar je gewoon op kan voetballen); vanaf volgend seizoen gaan de cricketers (ook) op kunstgras cricketen (naast gewoon op veld 4/5). Tussen het hoofdveld en veld 2 komt een tegelpad, zodat de toeschouwers geen rubberlaarzen meer aan hoeven. Ook het hoofdveld van Sporting wordt kunstgras, en aan de kant van Sporting wordt nog een nieuw pupillenveld aangelegd, waarvan we de extra capaciteit met Sporting delen. Zie ook bijgaande tekening.

Al met al betekent dit voor Hercules de uitbreiding van trainingscapaciteit waar we al jaren naar smachten. Met bijna 1500 leden op 2,5 veld trainen, waarbij alle jeugdteams tweemaal kunnen trainen, is natuurlijk eigenlijk ondoenlijk. Vanaf september kunnen we ieder team voldoende trainingsruimte bieden, hoeven er geen teams meer bij Voorwaarts te trainen en hebben we ook weer wat ruimte voor nieuwe initiatieven zoals 7-7 en Kicks, op momenten dat mensen ook willen.

De werkzaamheden gaan (bij een succesvolle aanbesteding), op 3 juni van start. Vanaf die week tot en met medio september zijn veld 2 en 3 niet te gebruiken, en zullen we ook wel wat overlast hebben van bouwactiviteiten. Als het goed is, is het bij de start van de voetbalcompetities (21/22 september) klaar. Het kan dus zijn dat we bij de start van de bekercompetitie vaker uit moet spelen. En er is in juni, juli en augustus minder ruimte voor oefenwedstrijden. Maar daarna kunnen we genieten van de vele voordelen van de vernieuwingen!

 

 Terug naar overzicht