Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hoofd jeugdopleidingen René van der Kooij neemt afscheid

23.06.2018

Zo’n 7 jaar geleden kwam Rene van der Kooij onze club binnen. Onze Hoofd Jeugdopleiding (HJO) was daarvoor heel succesvol geweest bij een eredivisie ijshockeyclub en doordat hij daar had laten zien enorm sterk te zijn in iets op te bouwen waren we als club overtuigt dat we met hem een kundig iemand in huis hadden gehaald.

Als je dan na 7 intensieve jaren de balans op maakt dan moeten we maar 1 conclusie trekken:

Wat een geweldig huwelijk was dit!

Laten we even e.e.a. op een rijtje zetten:

 1. De kolossale Womi training werd vervangen voor 1 trainer per team. Dit resulteerde wel dat het aantal trainers fors toenam.

 2. Alle basisteams gingen naar 2x per week trainen.

 3. Alle trainers van de basisteams werden 1x per maand geïnstrueerd.

 4. We gingen naar een vaste speelwijze.

 5. Er werd een Technische Commissie (TC) opgericht.

 6. Er kwam een technisch beleidsplan die door de TC werd bewaakt.

 7. Er werden kwalitatief zeer sterke trainers voor lange tijd behouden mede doordat zij ook nog een rol gingen spelen in zijn eigen voetbalschool.

 8. We mochten proberen om als 1 van de 25 clubs in Nederland onze jeugdopleiding te laten kwalificeren tot REGIONALE JEUGDOPLEIDING. Om dat te realiseren moet je voldoen aan 62 criteria. Dit is gelukt!

 9. Uit diezelfde kwaliteitskeurmerk kwam steeds meer naar voren dat Hercules een voorbeeld was voor vele anderen. Bij Vitesse en FC Utrecht werden we uitgenodigd om ten overstaan van alle grote amateurclubs een presentatie te geven over met name onze maandelijkse uitleg aan alle trainers, onze speelwijze, onze intenties en onze kwaliteit van trainers.

 10. Uiteindelijk werden we beloond met een nominatie voor de Rinus Michels award, dus voor de beste jeugdopleiding van Nederland.

 11. De teams gingen niet alleen beter spelen, maar ook veel hoger. Een bekroning is dat de O17-1 nu naar de 2e divisie is gepromoveerd. De O19-1 zat er echt heel dichtbij.

 12. Heeft jaren zich ingezet voor kleding voor de trainers, voor betere randvoorwaarden.

René stond er met name om bekend dat hij er dagelijks was, dat hij echt hart voor de club had, hij wilde er voor iedereen zijn. Door zijn passie waren er ook aanvaringen, soms ging het er hard aan toe, echter als de storm was geluwd ging het altijd bij hem om de club. Naast zijn goede werk als HJO is hij ook al jaren samen met de staf van Zondag 1 zeer succesvol m.b.t. zondag 1 en 2. Gelukkig zijn we met elkaar in gesprek voor volgend seizoen waaronder het contineren van het Masterplan.

Tot slot:
We zijn René veel dank verschuldigd, echter het mooie wat René zelf aangaf afgelopen vrijdag bij zijn afscheid in een volgepakte kantine is als club ook fijn om te horen:

"Deze club heeft mij enorm veel vertrouwen gegeven. Daardoor ging ik iedere dag met enorm veel zin er naar toe. Als je de kans krijgt om te bouwen en als je dan het vertrouwen ziet toenemen die ik van vele mensen heb gekregen dan moet ik de club echt enorm dankbaar zijn. Ik heb misschien wel de mooiste en fijnste tijd van mijn leven hier gehad! Geweldige mensen mogen ontmoeten en zal ook zeker nog heel vaak op de club komen. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren. Ik ga en kan geen namen noemen, dan doe ik er altijd een paar tekort. Hercules staat op de Nederlandse voetbalkaart, en daar ben ik enorm trots op!”

 Terug naar overzicht