Oud-cricket international Barend Stel overleden

19.09.2018

In memoriam Barend Stel
 
Beste cricketvrienden,
Twee weken gelden meldden we jullie dat Barend Stel ernstig ziek was. Nu hebben we de droevige plicht jullie te melden dat Barend op zaterdag 15 september op 66-jarige leeftijd overleden is. Met Barend is weer een van de spelers van het eerste elftal, dat in de jaren zeventig van de vorige eeuw enige jaren in de Hoofdklasse uitkwam, van ons heengegaan. Barend was een zeer talentvolle speler, met name met de bal, hij gold als een bijna onbespeelbare fastbowler, maar hij kon ook zeer verdienstelijk batten. Hij behoort tot het selecte gezelschap van Herculanen met een century op zijn naam. Als fielder was hij op bijna alle plaatsen in het veld inzetbaar, bijzonder voor een fastbowler. Zijn talent bracht hem zelfs tot het Nederlands Elftal, waar hij eveneens succesvol was. Zijn cijfers voor Hercules zijn (Bron: De Noorhoffalmanak):
Wedstrijden: 388 (waarvan 276 in Hercules 1)
Innings: 331
Not Out: 52
Runs: 4337
Hoogste score: 105
Gemiddelde: 15.55
Wickets: 828
Gemiddelde: 11.59
Aantal vangen: 168
Na zijn actieve carrière als speler heeft hij zich nog op verschillende manieren verdienstelijk gemaakt voor Hercules cricket, onder andere als adviseur van het eerste elftal. Met Barend verliezen wij iemand die tot het einde toe de cricketsport in het algemeen en Hercules cricket in het bijzonder een warm hart toegedragen heeft.
Naast zijn passie voor cricket was Barend vroeger een meer dan verdienstelijke voetballer. Tot op het einde was hij een fervent supporter van zondag 1. Regelmatig stond hij op zondagen bij thuiswedstrijden van ons vlaggenschip langs de lijn. Wij zijn hem dankbaar voor wat hij voor Hercules heeft betekend gedurende zijn leven.
Onze gedachten zijn bij zijn familie.

Het cricketbestuur
 
 
De crematie is aanstaande zaterdag, 22 september, om 11.00 uur in crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1 in Nieuwegein. Het is de wens van Barend om geen bloemen bij zijn kist te hebben maar een gift voor het KWF wordt door de familie gewaardeerd.Hiervoor zal er een collectebus in het crematorium staan.
 Terug naar overzicht