Wijkhockey bij Hercules begint zondag 29 maart

28.03.2015

 


Wijkhockey bij Hercules begint zondag 29 maart

De oplettende Herculaan heeft ze al kunnen spotten. De nieuwste leden van USV Hercules hebben een hockeystick! Dat is maar goed ook, want maar liefst 733 Utrechtse kinderen staan op de wachtlijst om lid te worden bij een hockeyvereniging. Dat blijkt uit de analyse van de wachtlijsten uitgevoerd door het nieuwe ouderinitiatief UWHC (Utrechtse Wijk Hockey Competitie) en vandaag gepubliceerd in het AD.

UWHC is opgezet door ouders met als doel zoveel mogelijk wachtlijstkinderen te laten hockeyen. Het initiatief start daarom met het organiseren van wijkhockey in de vorm hockeytrainingen en - wedstrijden op voetbalvelden van kunstgras. USV Hercules is de eerste vereniging in Utrecht die dit aanbiedt. Op zondag 29 maart 2015 spelen zo’n 65 kinderen hier hun eerste wedstrijd. Wethouder Paulus Jansen van Sport verzorgt de eerste afslag.

Het is de bedoeling dat andere voetbalclubs volgen, zodat kinderen zoveel mogelijk kunnen hockeyen in hun eigen wijk. "Met deze wachtlijstanalyse in de hand gaan wij in gesprek met andere voetbalverenigingen, " zegt een van de initiatiefnemers Marjolein Klaassen-Hulst, ouder met twee kinderen op de wachtlijst. De start bij USV Hercules wordt beschouwd als een pilot. Komende zomer wordt deze geëvalueerd.

"Het is opvallend dat bijna de helft van de kinderen op de wachtlijst (44%) in de wijken Noordoost en Oost woont", zegt Marjolein Klaassen-Hulst. "Het is geweldig dat USV Hercules met het faciliteren van wijkhockey een steentje bijdraagt. Ondertussen hopen wij dat de gemeente in ons deel van de stad gaat zorgen voor meer hockeyvelden."

Lees voor meer informatie het persbericht (klik hier).

 

 

Foto: Thies Bening


Terug naar overzicht