Hercules start proef voor hockeyjeugd

22.01.2015

 
Goed nieuws voor de hockeyjeugd in Utrecht Noordoost. USV Hercules gaat meewerken aan een initiatief van SV Kampong en betrokken ouder Marjolein Klaassen-Hulst om zoveel mogelijk kinderen in onze stad te laten hockeyen: de Utrechtse Wijk Hockey Competitie. Vanaf maart 2015 kunnen zo'n 50 kinderen gaan hockeyen op een van onze kunstgras voetbalvelden.
 
De gemeente Utrecht kampt met lange wachtlijsten voor kinderen die lid willen worden van sportclubs. Hockey is een van de sporten die in afgelopen jaren in populariteit enorm is gegroeid. De huidige hockeyclubs kunnen de toestroom niet aan. Alleen al bij SV Kampong staan zo'n 150 kinderen op de wachtlijst te popelen om te kunnen hockeyen.
 
USV Hercules is de eerste vereniging in Utrecht die dit gaat aanbieden. "In december vorig jaar hebben we samen met een trainer van Kampong en een tiental kinderen onze velden uitgeprobeerd. Daaruit bleek dat zeker voor de jongste hockeyjeugd geschikt zijn," zegt bestuurslid Fons Visser van SV Hercules. Het is de bedoeling is dat er ook andere voetbalclubs volgen, zodat er een echte onderlinge competitie ontstaat.
 
"Wij zijn er erg blij mee dat USV Hercules zijn poorten opent voor de hockeyjeugd. Het gaat ons er allemaal om dat kinderen zoveel mogelijk de sport kunnen beoefenen die ze willen. Liefst in hun eigen wijk," zegt Kees Roovers voorzitter van SV Kampong. Kampong zal USV Hercules in dit initiatief facilitair ondersteunen met onder meer het leveren advies en van trainers.
 
De Utrechtse Wijk Hockey Competitie wordt door initiatiefnemer Marjolein Klaassen-Hulst (zelf moeder van 2 kinderen op de wachtlijst) vooral gezien als een opmaat naar een structurele oplossing van de wachtlijsten. "We zijn daarover in gesprek met de gemeente Utrecht, want het staat buiten kijf dat er structureel hockeycapaciteit bij moet voor de jeugd."  Deze start bij USV Hercules wordt beschouwd als een pilot, die in de zomer wordt geëvalueerd.
 
Momenteel werkt USV Hercules aan de uitwerking van het plan. Vanaf begin februari hebben kinderen de mogelijkheid om zich te gaan inschrijven via een speciaal inschrijfformulier op de site.
 
Meer informatie?
 
Hou de site (USVHercules.nl) in de gaten of mail wijkcompetitie.hockey@usvhercules.nl.
 
Kijk ook eens op de facebook pagina http://www.facebook.com/uwhcnoordoost.
 
 
 
Bron AD, foto Thies Bening.


Terug naar overzicht