Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules verslaat Gemert

07.09.2020

Hercules  heeft lesje geleerd

Als Hercules watcher en criticus Hugo de Kruijff uit zichzelf naar de trainer toekomt en hem complimenteert dan weet je dat er iets bijzonders is gepresteerd. Daar leek het aanvankelijk trouwens niet op in de wedstrijd tegen Gemert, een ploeg die al jaren bovenin de derde divisie aanwezig is en door een 0-2 overwinning bij ACV ook door is in de beker. Dit in tegensteling tot Hercules dat zich in Harkema, net als verleden jaar bij Achilles Veen, de Friese kaas van het brood lieten eten en met 6-0 de bietenbrug op ging. Die nederlaag was bij de nieuwe-oude trainer René van de Kooij hard aangekomen. Vooral omdat hij een gebrek aan inzet en teamspirit merkte bij zijn ploeg. Van dat gebrek aan inzet was nu geen sprake maar toch startte de thuisploeg wat voorzichtig en had Gemert duidelijk het beste van het spel. Het was aan de lat en de prima keepende Fons Mulder te danken dat Hercules niet op achterstand kwam. Sterker nog, uit het niets kwam de van Almere City afkomstige linksbuiten Rogier Benschop na een 1-2 vrij voor de keeper en rondde handig tussen de benen van de keeper af (1-0). 

Daarna groeide Hercules langzaam in de wedstrijd zonder overigens veel potten te breken. Na rust -koos Hercules Manus van alles Richard Bicker voor speciale thee?- was alles anders. Nu domineerde Hercules en werd er ook attractief gevoetbald. Nathan schoffelde als vanouds, Oussama speelde de ballen weer door de benen, Omar draaide lustig om zijn as en de verdediging met Mats en Niek in het centrum bleek onklopbaar. Ook Matthijs aan de linker en Enrico aan de rechter kant groeiden in de wedstrijd en werden meer en meer dreigend. Het was dan ook meer dan verdiend dat opnieuw Rogier Benschop bij een counter de 2-0 binnenschoot. De ingebrachte invallers Stef van Rooijen, terug van IJsselmeervogels, Tyrone Fonville en Lars Vermeulen (competitiedebuut bij eerste) bleken bepaald geen verzwakking. Zodat de trainer de komende tijd  weer heel wat te kiezen heeft. Voor trainers prettig maar spelers denken daar soms iets anders over.

‘Als alle 18 spelers na afloop van het seizoen nog blij met je zijn dan hen je het goed gedaan’ haalde voetbalkenner Henny de Rijk nog een oude wijsheid van de Utrechtse trainer Jan Verkaik aan. Maar toen ik uit het clubhuis vertrok en zag hoe Guy ten Kate toch nog de ruiten 10 overhad bij het toepen en oud eerste elftal speler Derk van Duren daarmee aftroefde, terwijl Mats en Niek hun kennis van de hedendaagse schlagers etaleerde wist ik dat het goed zat. Hoe zei Theo Reitsma het ook al weer. ‘Dit is een goed stel hoor’!

Ton van Rietbergen    

 
Rogier Benschop uitgeroepen tot Man of The Match


Terug naar overzicht