Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules Onder 21 start in top van de landelijke jeugdcompetities

20.05.2020

Hercules Onder 21 van start in de Top van de nieuwe landelijke jeugdcompetities!

De KNVB zal vanaf het seizoen 2020/’21 het jeugdvoetbal op een andere manier structureren. De herstructurering houdt onder meer in dat er vier nieuwe competities worden opgezet. Dit betekent dat er volgend seizoen wordt afgetrapt in een nieuwe Onder 21, Onder 23, Onder 18 en Onder 16 competitie. Verder wordt er in de topcompetities van bijna alle leeftijdscategorieën gespeeld in een gewijzigde Divisie competitiestructuur. Zowel in het betaald voetbal als in het amateurvoetbal is het vanuit de ‘jeugd’ naar het eerste elftal voor veel spelers moeilijk om uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te maken en om hierbij regelmatig competitieve wedstrijden te spelen. In de fase dat spelers (nog) niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn, was er, tot dusver geen goede volwaardige competitie. Dit beperkte de ontwikkeling van veel jonge spelers terwijl de ambitie juist is om talent te ontwikkelen. Hier kwam de vraag van zowel betaald- als amateurvoetbalclubs aan de KNVB vandaan om een Onder 21 en Onder 23 competitie te realiseren. In deze nieuwe competities zijn er promotie/degradatie mogelijkheden om te voldoen aan een podium van goede competitieve wedstrijden voor deze leeftijdsgroep. Zo is promotie vanuit de Onder 23 competitie naar de hogere Onder 21 competitie mogelijk en andersom.

Het nieuw te formeren Hercules team Onder 21 is op grond van de goede sportieve resultaten in het seizoen 2018-2019 van de Onder 19 ingedeeld in de hoogste categorie van het nu geherstructureerde topjeugdvoetbal. Een hogere ranking was zelfs mogelijk geweest ware het niet dat de huidige competitie waar Hercules Onder 19 op kop ging t.g.v. de Corona malaise is stopgezet en niet meetelt voor de indeling. Hercules is de enige club in de provincie Utrecht die met een Onder 21 team aan deze uit betaald voetbal - en top amateurclubs bestaande competitie uitkomt. Een compliment waard voor de Hercules jeugdopleiding én goed voor de doorstroming van talenten naar de Zondag A- selectie.

Hercules Onder 21 zal op zaterdagmiddag haar wedstrijden gaan spelen en de spelers spelen zich niet "vast” waardoor zij ook inzetbaar zijn voor Hercules zondag 1. Bovendien zijn 3 spelers in de leeftijd tot 23 als dispensatie speler op te stellen. Het team gaat getraind worden door de onlangs aangestelde nieuwe trainer , Nick Vreeman die uit de Ajax jeugdopleiding afkomstig is. Binnen het Veldvoetbal Bestuur is de portefeuillehouder Topvoetbal verantwoordelijk voor de Zondag A- selectie én de Onder 21 selectie. Het Zondag 2 team zal niet langer een selectieteam zijn en voortaan uitkomen in de lagere reserve klasse.

Divisie indeling: Cambuur Leeuwarden, De Treffers, Excelsior Maassluis, FC Dordrecht, FC Eindhoven, Hollandia, Koninklijke HFC en usv Hercules.

Zie hieronder de KNVB structuur Topjeugdcompetities seizoen 2020-2021.

 
Terug naar overzicht