Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules boekt verdiende overwinning op ADO 20

02.03.2020

Hercules verslaat ADO´20

In weer een door de harde wind gedomineerde wedstrijd heeft Hercules laagvlieger ADO´20 verslagen. De wedstrijd is slechts twee minuten aan de gang of een misverstand in de Hercules defensie over al of niet buitenspel brengt ADO´20 aanvaller, Mick Christophersen oog in oog met doelman Fons Mulder, de jubilerende doelman (ruim 100 wedstrijden in het Hercules doel) is net te laat en tikt de aanvaller aan, penalty. Christophersen benut de strafschop onberispelijk en de Heemskerkers staan op voorsprong, 0-1.  Hercules herpakt zich en het is in de 11e minuut als Tim Pieters zijn directe tegenstander het nakijken geeft en in de korte hoek de gelijkmaker op het scorebord zet, 1-1. Hercules op gestuwd door de harde wind de rug gooit het tempo omhoog en dwingt ADO’20 tot louter verdedigen. De lat , goed keeperswerk en net niet de goede keuze bij de laatste bal zorgen ervoor dat ADO’20 overeind blijft. Sterker nog, bij een van de spaarzame ADO’20 uitvallen wordt door Hercules te gemakzuchtig verdedigd en is het wederom Christophersen die zijn aanvallende actie voortreffelijk afrond en de 1-2 in de bovenhoek scoort.

Opnieuw moet Hercules een achterstand wegwerken en wordt daarbij door de onvoorspelbare wind en een inschattingsfout van keeper, Mats van der Wijst kort voor rust geholpen. De goalie loopt onder een door de wind gedragen corner heen en het is voor verdediger Bjorn van Gorkom een koud kunstje de bal in de touwen te koppen, 2-2. Dat is ook de ruststand.

Na rust zou je met de nog steeds straf blazende wind in de rug een opportunistischer spelend ADO’20 verwachten echter het is Hercules dat het overwicht heeft en de wedstrijd controleert. Direct na rust is het Oussama Lahri die een voortreffelijke kopbal maar net gepareerd ziet worden door de ADO’20 keeper. Kansen en mogelijkheden volgen elkaar op zo ziet Tim Pieters zijn als voorzet bedoelde schot uit de kruising getikt worden en leveren enkele goede voorzetten van de flanken net niet een goal op. Halverwege de tweede helft komt ADO’20 dan eindelijk iets meer uit de verdedigende stellingen en krijgt het met enkele corners en vrije trappen wat mogelijkheden om te scoren echter goed keeperswerk van Fons Mulder én adequaat verdedigen zorgt ervoor dat de Noord-Hollanders niet tot scoren komen.

In de 80-ste minuut voert trainer, Jochem Twisker een dubbele wissel door. De op de zware grasmat moegestreden Jeffrey Vlug en Tim Pieters verlaten het veld voor Tyrone Fonville en Tjiani Noslin. Deze wissels pakken voortreffelijk uit als Tyrone Fonville zich prima vrij speelt op het middenveld en Tjiani Noslin op rechts de diepte in stuurt. Noslin maakt gebruik van de ruimte , loopt even door en levert een perfecte voorzet af op de geheel vrijstaande goaltjesdief, Gökhan Yasar. Yasar schuift de voorgegeven bal moeiteloos in de goal en Hercules komt in de 82-ste minuut op een 3-2 voorsprong. ADO’20 probeert de laatste minuten van de wedstrijd het tij nog te keren echter doet dat zonder echte overtuiging en als dan in de 90-ste minuut Tyrone Fonville een goed opgezette Hercules aanval prima afrond is de wedstrijd definitief gelopen , boekt Hercules een verdiende 4-2 winst én de derde thuiszege in 2020.   

Volgende week een verplicht vrij weekend vanwege het oneven aantal clubs in de competitie waarna zondag 15 maart koploper O.S.S.’20 naar Utrecht komt. De plannen van Hercules zijn duidelijk ,de ingezette lijn van de thuis zeges in 2020 vasthouden!     

 Terug naar overzicht