Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules de gelukkigste in windwedstrijd tegen HSC 21

17.02.2020

Hercules wint storm duel van HSC´21

De voetbalwedstrijd tussen Hercules en HSC´21 kan niet als voetbalwedstrijd aangemerkt worden. Met windkracht 9-10 voetballen is schier onmogelijk. Echter, het KNVB reglement kent geen bepaling dat bij deze omstandigheden een wedstrijd afgelast kan worden en dus bonden Hercules en HSC’21 de strijd met elkaar aan.

Hercules begon voortvarend aan het duel met de nummer 4 van de 3e divisie. Het zette tegen de storm in goed druk op de tegenstander die hierdoor enigszins overrompeld leek. Het leverde de nodige aanvallen en corners op. Uit een goed opgezette aanval was het in de 7e minuut Tim Pieters die een prima voorzet op spits Gökhan Yasar afleverde die met een fraaie kopbal de 1-0 voor Hercules op het scorebord zette. Kort daarop had Jeffrey Vlug pech dat zijn kopbal nog net door de keeper via de lat gepareerd kon worden anders had het begin offensief al twee goals opgeleverd. Na ongeveer een kwartier spelen kwam HSC’21 meer in het spel en probeerde via enkele corners en doelpogingen de stand gelijk te trekken echter de enorme windkracht gooide keer op keer roet in het eten. Beide ploegen hadden – logischerwijs – grote moeite met de windkracht die de bal onvoorspelbaar over het veld deed stuiteren. Uiteindelijk viel na ongeveer een half uur spelen toch de gelijkmaker. Uit een kort genomen corner werd met de wind in de rug de bal in de korte hoek geschoten, doelman Fons Mulder stopte de bal prima echter tot 3 keer toe kreeg de Hercules defensie de bal niet uit het strafschop gebied en het was uiteindelijk HSC’21 speler, Tom ter Hogt die de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Met de wind in de rug probeerde Hercules de HSC’21 defensie te verschalken echter er werd – met de weersomstandigheden als excuus – niet bijster intelligent gespeeld. Te veel de hoge ballen door het centrum gespeeld in plaats van de bal laag houdend en via de vleugels aan te vallen. Nogmaals het was geen makkelijk opgave en zoals gezegd onmogelijk om tot goed voetbal te komen. De tweede helft kende voor beide doelen weinig spektakel en leek op een 1-1 uitslag af te stevenen. Tot in de 89-ste minuut Bjorn van Gorkom met een prima pass Oussama Lahri de diepte instuurde die de bal direct laag en strak voor de goal plaatste waar Gökhan Yasar de niet al te gemakkelijke kans toch tot een doelpunt wist te promoveren, 2-1. Kort daarna floot scheidsrechter, Luuk Timmer die de wedstrijd kaartvrij geleid had af en kon Hercules 3 zeer belangrijke punten bijschrijven. Terecht? Nee, een gelijkspel zou passender geweest zijn maar met de recente wedstrijden tegen Blauw Geel en vv Dongen nog op het netvlies waarin voor Hercules ieder greintje geluk ontbrak viel deze "loterij” een keer in Utrechts voordeel uit.

Donderdagavond a.s. een oefenpotje thuis tegen zaterdaghoofdklasser ARC, volgende week een vrij Carnavals weekend en daarna staat de thuiswedstrijd tegen ADO’20 op het programma. Laten we de ingezette lijn van 2020 maar aanhouden én gewoon doorgaan met het winnen van de thuiswedstrijden, dat bevalt prima!

 Terug naar overzicht