Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules knokt zich langs Westlandia

03.02.2020

Hercules boekt belangrijke zege op Westlandia

Op een goed maar zwaar bespeelbaar veld heeft Hercules een belangrijke zege geboekt op een prima spelend Westlandia. Hercules begon goed aan de wedstrijd en had na enkele minuten al succes. Een prachtige pass van Floris Burgers werd fantastisch aangenomen door Omar el Ghazaouani die daarmee direct een vrije doorgang op de flank voor zichzelf creëerde en de bal uitstekend voorgaf op Gökhan Yasar die in de korte hoek snel en slim afrondde, 1-0. Hercules dat de eerste 25 minuten het beste van het spel had en diverse mogelijkheden kreeg om de scoorde op te voeren moest na 14 minuten toch de gelijkmaker incasseren toen voormalig FC Utrecht prof, Eduard Duplan uit een voorzet leep doelman, Fons Mulder verschalkte, 1-1. Het tweede deel van de eerste helft was meer voor Westlandia ,dat net als Hercules gelet op de beschikbare kwaliteit te laag op de ranglijst staat. De Westlanders hadden op dat moment even meer grip op het middenveld en konden enkele gevaarlijke aanvallen opzetten. De Hercules defensie gaf echter geen krimp en met de rust waren de goals eerlijk verdeeld, 1-1.

Na rust had Westlandia de steeds straffer wordende wind in de rug en probeerde met wat meer opportunisme de wedstrijd te laten kantelen. Kort na rust kreeg middenvelder, Desley Bransen hierdoor een dot van een kans maar hij gleed uit op het moment dat hij wilde uithalen en de bal belande ver naast het doel. Het was Hercules dat in de 53-ste minuut op voorsprong kwam. Tim Pieters, de jongeling speelde de eerste helft wat bedeesd, kwam op de flank goed door en leverde een prima voorzet bij de tweede paal af waar Gökhan Yasar de gelegenheid kreeg de bal in de verre hoek te plaatsen. Die kans werd door hem benut en Hercules kwam op een 2-1 voorsprong. Westlandia zette aan en bracht de sterke spits Gio Serbony in het veld die als hij wordt aangespeeld en de bal kan controleren nauwelijks te verdedigen is. Hercules zette daar de nodige strijd tegenover gecombineerd met prima voetbal daar waar dat mogelijk was. Beide partijen kregen kansen maar een tweetal grote mogelijkheden van Westlandia werden voortreffelijk door uitblinker doelman , Fons Mulder verwerkt. De wind zorgde voor soms gevaarlijke en hachelijke situaties voor het Hercules doel maar zoals gezegd de gehele Hercules defensie blonk uit en verdedigde onverzettelijk.

Beide teams knokten voor iedere meter en bij een van die gedreven acties ging Westlandia middenvelder, Melvin Vissers over de schreef. Hij plaatste een tackle van achter bij Gökhan Yasar en kreeg hiervoor de terechte directe rode kaart getoond. Het spelbeeld veranderde daardoor niet spectaculair met dien verstande dat Westlandia in de jacht op de gelijkmaker toch regelmatig – logischerwijs – een man tekort kwam. In de 84-ste minuut kon Tim Pieters over de vleugel doorbreken en leverde een perfecte voorzet op spits, Gökhan Yasar af, die voor de derde keer Westlandia keeper, Edgar Leerdam het nakijken liet, 3-1. Kort voor tijd wist Westlandia via Serbony toch nog een goal te produceren maar de zwaarbevochten voorsprong kwam niet meer in gevaar en Hercules kon 3 zeer belangrijke punten bijschrijven.

Komende zondag wacht wederom een belangrijke wedstrijd tegen vv Hoogland. Een regiowedstrijd tegen "de muur” van Hoogland zal weer een andere aanpak van het team vragen, maar met de vorm van de laatste weken zijn er toch voldoende kansen om ook deze tegenstander te verslaan.Terug naar overzicht