Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Geslaagd weekend voor O19-1 en O23

27.01.2020

Wereld weekend voor Hercules onder 23 en 19

 

Het is net als met feestjes. Maandenlang heb je niets en dan komen ze ineens allemaal tegelijk. Zo vierde Hercules O23 vrijdag in stadion Galgenwaard het kampioenschap van verleden jaar. En het moet gezegd FC Utrecht deed er alles aan om de avond tot een groot succes te maken. Behalve de 4-0 winst op ADO Den Haag stond er een heuse stamppot klaar en konden we met onze roze bandje gratis drinken. Daarnaast waren er topoptredens van alles-kunner Rob Zomer en hoofd jeugdopleiding Jelle Goes. Vooral de laatste kon bij ons aller Gea geen kwaad doen toen hij maar bleef kussen en haar een fraai FC Utrecht shirt voor het beste staflid uitreikte. Ook waren er prachtige shirts voor topscorer Wouter Kenemans en meeste waardevolle speler Derek van Duuren.  Onderdeel van de festiviteiten was ook nog een toto die op de tribune een wisselende stemming veroorzaakte. Zo dacht eerst Moh, daarna Casper en vervolgen verzorger Frans de buit binnen te hebben, maar uiteindelijk bleek niemand 4-0 te hebben voorspeld. Wat nu te doen? Verzorger Frans en Robin de Kruyff hadden beiden 3-0 als einduitslag. Wie was de winnaar? Niemand minder dan Frans van Seumeren kwam de knoop doorhakken. Onder groot gejuich en vergezeld van een bier douche won de zoon van oud FC Utrecht speler Edwin de bal met handtekeningen van de spelers. Verzorger Frans sprak van doorgestoken (gele) kaart en bestelde prompt veel bier. Na afloop reed chauffeur Lisandro, die samen met vrouw Martine aanwezig was, de bus met speels gemak terug naar Hercules. Velen gingen nog even door maar de spelers van onder 19 spoedden zich naar huis , want de volgende dag wachtte het spelersuitje van het succesvolle team.

 

Met steun van enkele sponsors en de club van 100 had Stefan Pieters een weekendje Duitsland geregeld. Gestart werd met de wedstrijd Borussia Mönchengladbach tegen Mainz, waar we de oude bekenden Jean Paul Boëtius en St.Justen nog tegen kwamen. Ruim vijftigduizend mensen kwamen daarop af, die er een gezellig dagje uit van maakten en waarbij supporters gezellig samen al ruim voor de wedstrijd aan bier en bokworst gingen. Bij aankomst werden alle auto’s, Duitsland blijft een echt autoland, soepel naar hun parkeerplaats gedirigeerd. Terug was dat na de 3-1 winst van de lenige reuzen van BMG een stuk lastiger wat er toe leidde dat in onze auto de cd van Ali B in stilstand volledig kon worden beluisterd. Hoogtepunt van de reis was zonder meer het eten van Schnitzels, frieten en salade die veelal vergezeld ging van het favoriete Duitse nat en de bijbehorende pub-quiz. Frank Bruijnis en Olaf Köpping hadden zich er bepaald niet van afgemaakt. Hun vragen waren van hoog niveau en de puntentelling was zo gemaakt dat een hoog tactisch inzicht was verijst. Het kwam er op neer dat net als bij toepen zo min mogelijk antwoorden geven tot de winst leidde. Max en Jack hadden dat het snelste door. Zij wonnen door gewoon niets te zeggen. Dit tot groot ongenoegen van keeper Hein die de winnaars te lijf wilde maar inmiddels was de karavaan al verder getrokken. Sommigen belanden zelfs in Düsseldorf anderen verkozen de toeptafel en Mo hield goed bij of iedereen wel in het Best Western hotel terug keerde.

 

Kortom, een top weekend en wie wil zien of de helden nog op hun benen kunnen staan komen al snel aan hun trekken, want Hercules onder23 speelt morgen (dinsdag 20.00) thuis tegen Houden en Hercules onder 19 speelt zaterdag thuis tegen Go Ahead Eagles (13.00). Tegen Houten treden aan: Amin, Wouter, Derek, Oussama, Tijani en Lynden van de eerste selectie en daarnaast spelen Mo, Casper, Sven, Youssef, Dirk en Lars van JO19-1 en Stefan en Justin uit het tweede terwijl Pepijn Vonk de goal zal verdedigen.    Terug naar overzicht