Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Onverdiende en pijnlijke nederlaag in Dongen

27.01.2020

Frustrerende nederlaag tegen matig vv Dongen

Hercules heeft een frustrerende nederlaag geleden tegen een zeer matig vv Dongen. Hercules dicteerde het spel vanaf de eerste minuut en rolde de ene na de andere aanval over de louter verdedigende ploeg van vv Dongen. De kansen werden aaneen geregen maar de voortreffelijke Dongen keeper met zijn uitschuifbare armen en benen was een sta in de weg en als ie dan een keer verslagen was zat er weer een Dongens been tussen die een zeker lijkende goal wist te voorkomen. De wedstrijd verliep identiek aan die van enkele weken terug tegen Blauw Geel´38 waar Hercules ook de bovenliggende partij was maar ondanks alle kansen niet tot scoren kwam en verloor. Dit keer was het nog een graadje erger. Diverse kansen voor onder meer Gökhan Yasar, Tim Pieters, Steff van Rooijen en kort voor tijd nog Nathan Bijl troffen helaas geen doel. Trainer, Jochem Twisker gaf het al in de media aan dat hij zijn ploeg geen verwijt kon maken, er was uitstekend gespeeld echter het ontbrak aan doelpunten, een juiste analyse.

Onverdiend was het dan ook dat ca.10 minuten voor tijd door een moment van gebrek aan scherpte of concentratie vv Dongen uit een corner de 1-0 op het scorebord kon zetten. De ploeg die nu notabene op de 3e plaats staat kwam in dit duel niet verder dan enkele lange lellen naar voren , een klein schotje in de eerste helft en enkele corners maar had voetballend verder totaal niets in te brengen. Maar goed het gaat bij voetbal nu eenmaal wie binnen de gegeven speeltijd de meeste goals heeft gemaakt , die wint. De ongeschreven voetbalwet was ook nu weer van toepassing daar waar jij zelf niet scoort maakt de tegenpartij vroeg of laat in de wedstrijd de winnende goal.

Het door Hercules op de mat gelegde spel en de daaruit gecreëerde hoeveelheid kansen biedt voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden want zo spelend moeten de goals vallen en de punten gehaald worden. Niet te lang hierbij stilstaan is het credo, qua veldspel vooral doorgaan op dezelfde voet en dat uitdrukken in goals , dan moet het goed komen.
Terug naar overzicht