Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules zit in de hoek waar de klappen vallen

13.01.2020

Zure nederlaag in Veghel

Hercules heeft gisteren een volledig onterechte maar zure nederlaag geleden tegen Blauw Geel´38. Het had vanaf minuut één het initiatief én was de betere ploeg. Met de van DOVO overgekomen nieuwe ervaren spits , Gökhan Yasar in de gelederen startte Hercules met fris aanvallend voetbal. Het veld overwicht leidde tot diverse mogelijkheden én echte kansen in de eerste helft. Zo werd een slim genomen vrije trap van Jeffrey Vlug bijna ingetikt door Gökhan Yasar. Dezelfde speler schoot vanaf de rand zestien , na goed voorbereiden werk van Omar el Ghazaouani, de bal hard in maar zag zijn inzet gestopt door de Veghelse keeper, Ralph Vos.

De beste kans kwam voort uit een corner die over de verdedigers en keeper heen vloog en bij de tweede paal Gökhan Yasar bereikte. De wat hoog op stuitende bal kon net niet voldoende door hem gedrukt worden om de inzet tot een goal te promoveren. Blauw Geel’38 kwam in de eerste helft niet verder dan een enkel schotje op het doel van Fons Mulder en een tweetal corners, 0-0 bij rust.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld maar met nog meer opgelegde kansen voor Hercules. Na een goede actie in het strafschopgebied van Stef van Rooijen kapte Gökhan Yasar twee verdedigers uit en schoot de bal hard in, de geblokte bal kwam op ca. 7 meter recht voor de goal voor de ongelukkig spelende Tijani Noslin die deze uitgelezen kans niet in het doel kreeg. Een goede individuele actie van Omar el Ghazaouani belande op de paal. Voorts werd een door Steff van Rooijen voor Gökhan Yasar vrijgespeelde bal rakelings over het doel geschoten en troffen een tweetal goede inzetten van invaller , Tim Pieters net geen doel.

Tsja, en als je zelf de kansen niet omzet in doelpunten geldt doorgaans de "voetbalwet”…. dan scoort de tegenpartij. De enige goal van dit duel kwam tot stand uit één van de spaarzame aanvallen van Blauw Geel ’38. De bal werd rond de 82-ste minuut van links voorgezet en met de spits in de rug en een licht duwtje raakte de bal ongelukkig het scheenbeen van de uitstekend spelende, Floris Burgers waarna de bal onfortuinlijk de goal in stuiterde, 1-0. Hercules zette nog feller aan in de laatste minuten echter zonder resultaat.

Een frustrerende nederlaag die echt even verwerkt zal moeten worden. Toch ook een wedstrijd met heel veel positieve punten. Hercules domineerde gehele wedstrijd , liet prima aanvallend voetbal zien en creëerde vele goede scoringsmogelijkheden. Als die kansen nu nog benut gaan worden komt het dik voor elkaar. Nog 16 wedstrijden te gaan.Terug naar overzicht