Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules boekt belangrijke en verdiende zege op DEM

02.12.2019

Belangrijke zege Hercules tegen DEM

Hercules heeft een belangrijke overwinning geboekt op het Beverwijkse DEM. In een wedstrijd die in de eerste helft van matige kwaliteit was trok Hercules uiteindelijk volkomen verdiend aan het langste eind en kon het de 3 punten bijschrijven.  De beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd op de prima maar behoorlijke gladde kunstgrasmat in Beverwijk. Op zich een logisch spelbeeld gelet op de stand van de ranglijst van beide teams. Hercules was – zoals bijna wekelijks – voetballend de betere partij maar de meeste acties strandden op de compact spelende defensie van DEM. De meeste dreiging kwam van de steeds opkomende én met overtuiging spelende Omar el Ghazaouani die een prima wedstrijd speelde. DEM stelde daar in de eerste helft bar weinig tegenover met een enkele corner en een verdwaalde doelpoging hield het op en hoefde de degelijk keepende Thijs de Leede nauwelijks in actie te komen. Ook Hercules dat door blessures nogal wat mutaties kende deelde slechts enkele plaagstootjes uit waarvan een geplaatste kopbal van Oussama Lahri nog het meest in het oog sprong. Rust: 0-0.

In de eerste speelminuten van de tweede helft kwam aanvankelijk DEM wat aanvallender uit de startblokken echter Hercules nam al snel het initiatief over. Het speelde veel meer vooruit én voor de winst. Goed opgezette aanvallen via de zijkanten zorgden voor de nodige scoringskansen en DEM kwam er niet echt gevaarlijk meer uit. Hercules krikte haar spelniveau op en was de bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft was de verdiende openingsgoal een feit. Een mooi steekpass van Nathan Bijl op de vrij gelopen Oussama Lahri die de bal voorgaf en Steff van Rooijen in staat stelde de 0-1 voorsprong aan te tekenen. Steff kon net bij de bal die via het scheenbeen van een DEM verdediger in het doel belandde. DEM moest nu meer uit de schulp kruipen echter erg overtuigend en tot gevaarlijke situaties voor de door Floris Burgers solide geleide Hercules defensie leidde dit alles niet. Sterker nog, Hercules kreeg meer ruimte en plaatse diverse gevaarlijke counters. Wanneer de eindpass dan wel de aanvallende keuzes wat beter uitgevoerd zouden worden had de overwinning al eerder in het slot gegooid kunnen worden. Uiteindelijk profiteerde Jeffrey Vlug van een knullige poging van een DEM verdediger die bal wilde controleren maar wiens techniek hem in de steek liet waardoor Vlug een vrij doortocht had naar de goal. De routinier gooide er een prima sprint uit en rondde bekwaam af, 0-2 en de zege veilig was gesteld.

Belangrijke punten in deze fase van de competitie die nog heel wat wedstrijden duurt. Komende zondag komt Quick Den Haag op bezoek dat gisteren thuis van FC Lienden won en door die zege de laatste plaats aan vv Hoogland over deed. Hercules kent de kracht van Quick en weet dat zij momenteel veel te laag op de ranglijst staan. De Hagenaars hebben nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen welke het toen uitstekend deed in de derde divisie. Kortom, het wordt zondag weer een lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander zoals eigenlijk iedere week in deze spannende derde divisie waarin iedereen van elkaar kan winnen, de uitslagen "klein” zijn en de onderlinge kwalitatieve verschillen gering. Een 3 punter in de laatste thuiswedstrijd van 2019 zou een mooie opsteker zijn en meer waarde geven aan de tegen DEM behaalde winst!

Succes mannen!


       

            Terug naar overzicht