Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules nipt onderuit tegen OFC

25.11.2019

Nipt verlies Hercules tegen OFC

Tegen de op de 2eplaats staande titelkandidaat OFC heeft Hercules nipt met 1-2 verloren. Tegen deze sterke tegenstander werd – niet geheel onlogisch - een defensieve speelwijze gehanteerd waarbij op de omschakeling werd ingezet. Kort voorafgaand aan de wedstrijd werd nog geïmproviseerd toen Ralph Hovestad in de warming-up uitviel en Connor Blöte zijn plaats moest in nemen. Connor deed dat vervolgens uitstekend. Thijs de Leede verving keeper Fons Mulder die afwezig was.  Met een piepjonge defensie waar de net 18 jarige Bjorn van Gorkom zeer solide leiding aangaf (onbegrijpelijk dat het gehele Nederlandse Betaalde Voetbal zit te slapen en deze jongen niet oppikt) en een compact spelend middenveld werd de strijd met OFC aan gegaan.

In de eerste helft lieten beide teams een gezapig laag tempo zien en kon voor OFC twee serieuze kansen genoteerd worden. Na 25 minuten was het een goed schot van spits, Tim Freriks, dat prima gestopt werd door Thijs de Leede die echter na een halfuur spelen moest capituleren toen Bilal el Amrani - na te ruim dekken door de Hercules defensie – een strakke voorzet binnen schoot, 0-1. Hercules kwam de eerste helft tot slechts één goede kans. Na een prima omschakeling zette Jeffrey Vlug de mee opgekomen Steff van Rooijen vrij voor de goal echter zijn inzet werd gestopt, die poging had de gelijkmaker moeten zijn.  Rust , 0-1.

In de tweede helft aanvankelijk een zelfde spelbeeld met een Hercules dat iets meer naar voren probeerde te spelen maar op het middenveld nog steeds haar meerdere vond in de ervaren , fysiek sterke Oostzaners. Aanvallend was het met de twee veel te statisch acterende Hercules spitsen matig gesteld. Sleuren , diep gaan , kruisen ,je tegenstander in de opbouw storen van al dat alles was niets te zien. In de 65-ste minuut werd dan ook aanvaller Tjiani Noslin gewisseld voor Wouter Kenemans en verdediger Lynden Leidsman voor middenvelder, Omar el Ghazaouani. Vanaf dat moment kwam er meer beweging en werden meerdere aanvallen opgezet.  Kort voordat Jeffrey Vlug gewisseld werd voor Oussama Lahri maakte OFC hun tweede goal. Freriks draaide bij zijn verdediger weg en zijn strakke voorzet werd door Daan Boerlage in de goal gewerkt. Hercules zette verder aan en scoorde in de 74-ste minuut de aansluitingstreffer. Nathan Bijl – absolute uitblinker met een voorbeeldige ijzeren wedstrijd mentaliteit – zette de door de OFC keeper losgelaten bal na een hard schot opnieuw voor en het was de net ingevallen Lahri die scoorde, 1-2.  Hercules zette het laatste kwartier nog aan maar verder dan een kopbal van Tyrone Fonville welke net over het doel ging kwam men niet.

De nu al geruime tijd gehanteerde speelwijze is in de kern niet verkeerd echter het doel van die speelwijze wordt maar niet gehaald. De gekozen aanpak levert te weinig rendement (lees: punten) op. Door individuele fouten komt Hercules veelal op achterstand en het vermogen om dan aanvallend om te schakelen en de wedstrijd te laten kantelen ontbreekt. Trainer, Jochem Twisker zal hier nu ongetwijfeld op inhaken omdat het halen van punten een "must” begint te worden. De beschikbare selectie heeft voldoende kwaliteiten én een wedstrijdselectie bestaande uit meer aanvallende keuze opties zal hierbij ook zeker gaan helpen. De positie op de ranglijst is weliswaar niet rooskleurig maar biedt nog volop gelegenheid omhoog te komen. Te beginnen met de eerste twee komende wedstrijden tegen concurrenten, DEM uit volgende week en die week daarop thuis tegen Quick Den Haag. Voor een ieder is wel duidelijk wat de opdracht voor die duels is .

Succes mannen!
   Terug naar overzicht