Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules boekt verdiende zege in Haaksbergen

04.11.2019

Hercules heeft zondag een knappe overwinning behaald bij HSC'21. In Haaksbergen won Hercules met 4-3 tegen de nummer 2, die thuis nog ongeslagen was.  

De ploeg van Jochem Twisker speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar vergat het duel al ver voor het einde in het slot te gooien. Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. 
Hercules, met Lynden Leidsman in de defensie voor de geblesseerde Matthijs Blijham, kwam uitstekend uit de startblokken. Het zette meteen stevig druk op de defensie van de thuisploeg, waardoor de Tukkers nauwelijks toe kwamen aan het opbouwen van een uitgespeelde aanval. Zelf liet Hercules meteen zien dat het niet van plan was om zich in te graven bij HSC'21. Hercules kwam al een paar keer gevaarlijk het doel van HSC voordat Tyrone Fonville na een kwartier de 0-1 aantekende. Fonville reageerde goed op een dieptepass. Hij nam de bal met zijn borst mee, passeerde daarmee de doelman en schoof de bal daarna in het lege doel. Hercules bleef de dominante ploeg op het veld en de 0-2 van opnieuw Fonville, na voorbereidend werk van Hovestad en Noslin, was dan ook verdiend. 
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Hercules, dat prima druk bleef zetten op de tegenstander. Maar toch kwam de thuisploeg uit het niets weer in de wedstrijd door een doelpunt met een sterk buitenspelluchtje, waarbij de defensie even uit positie was. HSC'21, dat nog geen kans had gecreëerd, zat opeens weer helemaal in de wedstrijd.
Na de rust was het duidelijk dat HSC'21 de druk ging opvoeren op zoek naar de gelijkmaker. Nu was het thuisploeg die Hercules vast zette op eigen helft en de gelijkmaker lag er al na zeven minuten in. Stef Ottink kreeg teveel ruimte van de Hercules defensie om aan te leggen en af te drukken. Het was 2-2 en de goede eerste helft van Hercules was al weer teniet gedaan. 
Toch toonde Hercules karakter en het antwoord kwam vier minuten later van Nathan Bijl, die een uitstekende wedstrijd bekroonde met een treffer. Opmerkelijk want Bijl scoort zelden doelpunten. De laatste die de Hercules-aanhang zich kon herinneren was de pegel van Nathan in de kruising uit bij Longa in de hoofdklasse C. Alweer een jaar of zeven geleden. Nu krulde Bijl de bal keurig in de verre hoek. Hercules stond weer voor en ging door. Floris Burgers, die wederom een prima wedstrijd speelde, bracht de marge na een uur spelen weer op twee doelpunten. Op aangeven na Noslin schoot Burgers de bal ook weer in de verre hoek buiten bereik van de doelman. 
Hercules kreeg daarna via Tijjani Noslin een dot van een kans om de wedstrijd te beslissen, maar de spits, die een plaag was voor de Haaksbergense defensie, schoot de bal op de keeper en hield daarmee HSC'21 in leven. De groenwitten zetten er een extra spits bij voor een alles of niets offensief. Daarbij kwam Hercules zwaar onder druk te liggen en was het vaak vrouwen en kinderen eerst. Twintig minuten voor het einde  viel de aansluitingstreffer door slecht uitverdedigen van Hercules. 
Het stond 3-4 en de druk op het Hercules doel nam toe. Toch kreeg Hercules door de ruimte die ontstond door het aanvallende spel van HSC kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Tijjani Noslin, Wouter Kenemans, Tyronne Fonvlile en invaller Lahri kwamen in kansrijke positie, maar slaagden er niet in om te scoren. Na 95 minuten besloot de prima fluitende scheidsrechter Martijn Vos dat het mooi was geweest. Hercules boekte een nuttige en fraaie overwinning bij de nummer 2 van de derde divisie. Daardoor neemt Hercules weer wat afstand van de streep. Volgende week komt Dongen op bezoek.


Terug naar overzicht