Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules en FC Lienden delen de punten in aantrekkelijk duel

30.09.2019

Hercules neemt terecht punt mee bij FC Lienden

 

Op het troosteloze én met een enigszins  vergane glorie uitstralend sportpark in Lienden trad Hercules in haar derde uitwedstrijd van het seizoen aan tegen de plaatselijke FC.  Op voorhand een lastige uitwedstrijd tegen een door trainer , Hans v/d Haar kwalitatief goed samengestelde selectie. Allemaal ervaren spelers met niet alleen veelal BVO maar ook tweede divisie ervaring. 

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en zette vroeg druk op het Hercules. Hercules had moeite hier goed onderuit te voetballen en moest na ca. 14 minuten de openingsgoal van FC Lienden speler, Salim Mansouri incasseren. Een over de linkerflank opgezette aanval bereikte hem iets buiten het strafschopgebied waar hij de bal vrij kon aannemen, geen druk van Hercules zijde ondervond en met een harde schuiver doel trof, 1-0. 

Gaandeweg de eerste helft lukte het Hercules een aantal keren onder de druk uit te spelen en kansen te creëren.  Zo hadden Tyrone Fonville en met name Tijani Noslin goede kansen om de gelijkmaker aan te tekenen echter hun inzetten verdwenen net naast de goal. Ook FC Lienden had nog enkele mogelijkheden de score op te voeren echter hun aanvallers verzanden in egoïstische acties die niets opleverden. Verder liet de prima leidende scheidsrechter, Frank v/d Elzen stevig mannelijk voetbal toe hetgeen voor de jonge Hercules ploeg een extra complicerende maar ook leerzame factor in het duel was. Ruststand: 1-0.

Hercules kwam in de eerste 10 minuten na rust matig uit de kleedkamer en mocht niet mopperen dat de voorhoede van FC Lienden verder ging met hun individuele wedstrijd. Hercules herpakte zich , moest de in de eerste helft na een te forse charge de al geblesseerd geraakte, Bjorn van Gorkom vervangen door Conner Blote. Hercules zette aan en kwam tot enkele gevaarlijke aanvallen tegen de ervaren FC Lienden defensie aangevoerd door hun harde meedogenloze grote sterke verdediger, Felomina. 

Trainer, Jochem Twisker bracht na ca. 65 minuten aanvaller, Wouter Kenemans in de ploeg voor laatste man Ralph Hovestad om de bakens te verzetten. Met 3 verdedigers achterop , een versterkt middenveld onder aanvoering van aanjager Nathan Bijl en meer stootkracht in de aanval werd de achtervolging ingezet naar de gelijkmaker. Een aanpak die haar vruchten afwierp in de 76-ste minuut. Een voortreffelijke steekpass van Tyrone Fonville op de snelle Tijani Noslin die op zijn beurt de goed in positie komende Wouter Kenemans bereikte betekende de verdiende gelijkmaker. Een Hercules goal die door de "supporters”  van FC Lienden vanuit het achter het doel door tralies afgeschermde "openlucht café” verwelkomt werd met een verbaal geweld dat nergens thuis hoort. Verwerpelijk gedrag dat hen eigenlijk ook nauwelijks kwalijk te nemen is gelet op de hoeveelheid alcohol die zij naar binnen gewerkt hebben op driekwart van de wedstrijd…..! 

FC Lienden probeerde in het laatste kwartier nog tot een slotoffensief te komen echter hun eerder geschetste aanvallende probleem zat een winnende goal in de weg. Sterker nog ,het was Hercules die een geheide penalty had moeten krijgen toen Conner Blote onbesuisd in de 16 meter onderuit werd geschoffeld door Felomina en zelf ook nog twee levensgrote kansen kreeg. Oussama Lahri reageerde verrast en te snel toen hij na een strakke voorzet vrij kwam voor doelman , Menno Heus waardoor zijn inzet naast de goal vloog en de kopbal van Wouter Kenemans in blessuretijd verdween na een scherp aangesneden vrije trap van Mathijs Blijham onfortuinlijk net over de goal waarbij Kenemans in zijn doelpoging zelfs enigszins gehinderd werd door een medespeler.

 

Al met al een terechte uitslag tegen een kwalitatief goed voetballend FC Lienden en een morele opsteker voor de jonge Hercules ploeg. Volgende week thuis wacht het Limburgse EVV waarvan de verdedigende speelstijl al jaren bekend is. Ook die wedstrijd zal niet gemakkelijk zijn zoals eigenlijk alle wedstrijden in deze Derde Divisie zoals de onderlinge kleine uitslagen tot nu toe laten zien. Het duel tegen EVV begint zondag a.s. om 14.00 uur op sportpark Voordorp.  Terug naar overzicht