Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules wacht nog steeds op eerste thuiszege

23.09.2019

Hercules is er in de regio derby tegen Hoogland niet in geslaagd om de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen te slepen. Hercules had het beste van het spel, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Tevreden gezichten na afloop bij de gasten uit Hoogland, terwijl teleurstelling overheerste bij spelers en supporters van Hercules. De beste kansen waren voor Hercules, maar niet voor het eerst dit seizoen kon de ploeg van trainer Jochem Twisker het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De Utrechtse derby was het aanzien meer dan waard. Het snelle combinatiespel van Hercules bracht de gasten uit Hoogland flink in de problemen, maar net als in de voorgaande duels was het rendement van het veldoverwicht gering.  Er ontstonden wel wat kansen, maar de bal ging er niet in. Terwijl iedereen wachtte op de eerste Hercules-goal, viel die geheel tegen de verhouding in aan de andere kant. Een verkeerde terugspeelbal van Omar El Ghazouani werd dankbaar opgepikt door oud-Herculaan Oskar van Logtesteijn. Hij hoefde alleen maar keeper Fons Mulder te passeren om de 0-1 aan te tekenen. De situatie leek erg op die waaruit de knullige tegendoelpunten in de thuiswedstrijd tegen Groene Ster ontstonden. Coach Jochem Twisker liet zijn super sub Wouter Kenemans meteen warm lopen.
Het was voor Hercules het signaal om nog meer druk te zetten op de defensie van de gasten en Omar maakte zijn fout goed met een goede assist op Steff van Rooijen die in de 37ste minuut de gelijkmaker binnen schoot: 1-1. Hercules bleef jagen op de voorsprong en werd daar vlak voor rust voor beloond. Tijani Noslin tikte de 2-1 in.  
Geen vuiltje aan de lucht voor Hercules, zo leek het. Maar terwijl veel toeschouwers nog niet eens hun plek langs de lijn hadden ingenomen na de rust, lag de gelijkmaker van Hoogland er al in. Een corner werd door Ruud Vos prachtig achter Fons Mulder gekopt. Het stond 2-2 en Hercules moest weer op jacht naar de voorsprong. Coach Twisker bracht tien minuten na rust dan toch Wouter Kenemans in, die een kwartier voor rust al warm liep. Je kunt je afvragen waarom Twisker tegen Hoogland niet met drie spitsen begon. Dit was nu echt een tegenstander die je in de eerst helft al had kunnen stuk spelen. Twisker kiest voor een tweemans voorhoede met valse spits Tyrone Fonville, die aan de bal zeer sterk is, maar nu eenmaal geen targetman is voor de goal. Met Kenemans erbij kwamen er meer kansen, maar ook Wouter was niet gelukkig in de afronding. 
Hercules was in de tweede helft wel nadrukkelijker op zoek naar de winst dan de gasten uit Hoogland, maar het spel werd steeds slordiger en de doelman van Hoogland werd nauwelijks nog op de proef gesteld. Het euvel van Hercules dit seizoen is dat het tot aan de zestien meter heel dominant is, maar dat het ontbreekt aan de laatste zuivere pass. Daardoor kunnen voetballend zwakkere tegenstanders vrij eenvoudig overeind blijven en moesten we zelfs in de laatste vijf minuten nog even vrezen voor een winnend doelpunt van Hoogland. Dat was niet verdiend geweest en het gebeurde gelukkig ook niet. Maar ook het 2-2 gelijke spel voelde voor de Hercules-supporters als een nederlaag. Het is nog vroeg in het seizoen, maar we mogen de voorlopige conclusie trekken dat het voetballend wel goed zit met Hercules, maar dat het optische veldoverwicht te weinig oplevert. Daardoor moeten we vooralsnog genoegen nemen met een elfde plaats op de ranglijst. Volgende week reist Hercules af naar De Betuwe waar de wedstrijd tegen Lienden op het programma staat.


Terug naar overzicht