Mail naar redactie Afgelastingen Programma

UNA en Hercules delen de punten

16.09.2019

Hercules heeft zondag een punt gepakt in het Brabantse Zeelst. Tegen UNA werd het 2-2. Het was een terechte puntendeling in een matig duel. 

Groots was het niet wat Hercules zondag op de kunstgrasmat van UNA tentoon spreidde. De openingsfase was nog wel voor de mannen van trainer Jochem Twisker. Hercules combineerde er lustig op los, maar gevaarlijke situaties voor het UNA-doel leverde het niet op. UNA is een ploeg die graag wat achterover hangt en dan razendsnel omschakelt bij fouten van de tegenstander. Het klopte Hercules vorig seizoen in Zeelst al op deze wijze en het leek weer dezelfde kant op te gaan. De openingstreffer van UNA in de 16e minuut was een onnodige. Hercules gooide de bal terug in naar de thuisploeg, na een blessurebehandeling van een speler van UNA. Sportief, maar het had niet gehoeven, want de thuisploeg speelde ook gewoon door terwijl de eigen speler al geblesseerd op het veld lag. Er was even wat twijfel bij een aantal spelers van Hercules waar de inworp heen zou gaan. UNA profiteerde maximaal en scoorde meteen de 1-0. 
Hercules nam daarna wel weer het initiatief, maar het balletje rondspelen op het middenveld bracht UNA geen moment in gevaar. Hercules moet oppassen dat ze deze spelwijze niet gaat overdrijven, want als het geen kansen creëert uit het combineren dan gaan tegenstanders zich hier op instellen. UNA deed dat en dat leverde hachelijke situaties op voor het doel van Fons Mulder. Het spel van UNA, wachten op balverlies van de tegenstander en dan snel met de lange bal de spitsen vinden, was dan ook een stuk doeltreffender dan het optische veldoverwicht van Hercules. UNA schoot ook nog een keer op de lat, maat het leek erop dat beide ploegen met 1-0 gingen rusten. Totdat een verdediger van de thuisploeg in de 45ste minuut hands maakte in het strafschopgebied. Matthijs Blijham, die een prima wedstrijd speelde, schoot dit buitenkansje foutloos binnen: 1-1.
Na rust zagen we UNA nog meer druk uitoefenen op de Hercules helft. Met hoge ballen en veel lopende mensen bracht het Hercules aan het wankelen. Aanvallend was Hercules nauwelijks nog te zien op de helft van UNA. Wouter Kenemans mocht een na rust warm gaan lopen. Maar het duurde tot aan de 69ste minuut voordat Kenemans er daadwerkelijk in werd gebracht. En toen stond Hercules inmiddels al weer achter met 2-1 na een doelpunt in de 65ste minuut. Ook de overige wissels kwamen pas diep in de tweede helft het veld in, waardoor hun inbreng of eventuele meerwaarde minimaal bleef. 
Gelukkig bekroonde Matthijs Blijham een puike wedstrijd met zijn tweede doelpunt:  2-2. Blijham schoot een vrije trap snoeihard langs de UNA-muur het doel in. Na die 2-2 kreeg Hercules nog een aardige kans op de 2-3. Maar Kenemans mikte de bal net naast de paal. Het was de eerste uitgespeelde kans van de wedstrijd en dat zegt veel. UNA en Hercules kregen allebei in de slotfase nog een vrije trap dicht bij de zestien meter, maar de stand bleef 2-2  en daar kon iedereen bij Hercules wel mee leven. Zondag speelt Hercules op Voordorp de regioderby tegen Hoogland.


Terug naar overzicht