Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules doet 3 punten cadeau aan Groene Ster

02.09.2019

Persoonlijke fouten doen Hercules de das om

Hercules heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-3 verloren van Groene Ster. De nederlaag kwam tot stand door twee enorme blunders in de defensie. 

Wat als Tijjani Noslin vlak voor rust de kans had verzilverd die hij opeens kreeg? Noslin onderschepte een verkeerde pass van een Groene Ster-verdediger, speelde zich knap vrij, maar schoot vervolgens de bal tegen de Limburgse doelman aan. Hoe je zo'n cadeautje ook kunt uitpakken liet Groene Ster vijf minuten na de pauze zien. Een ongevaarlijke lange bal van de Limburgers werd door Hercules-keeper Fons Mulder volledig gemist. Mulder kwam uit zijn doel uit, maar miste de bal met zijn voet. De Limburgse aanvaller die was meegelopen, hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te schuiven: 1-0. Twee minuten later zag Mulder er opnieuw niet goed uit. Een missverstand tussen de keeper en verdediger Matthijs Blijham zorgde opnieuw voor een hilarische tegentreffer. Blijham kopte de bal terug op Mulder, maar die bleef staan, waardoor de Limburgse aanvaller andermaal kon profiteren; 2-0. Binnen drie minuten was de wedstrijd door twee cadeautjes van Hercules gespeeld. 
Jammer en onnodig, want Hercules en Groen Ster waren tot aan die blunders aan elkaar gewaagd, waarbij Hercules voor rust sterker werd en de beste kans kreeg van de wedstrijd.
Hercules trof in Groene Ster, dat ook met een zege het seizoen had geopend, een stugge ploeg, die een muur van spelers op de eigen helft optrok en er af en toe uitkwam via een aantal snelle middenvelders en aanvallers. Kansen kreeg Groene Ster echter niet. Hercules trouwens ook niet veel, maar de ploeg van Jochem Twisker was wel dominanter dan de tegenstander. 
Dat wedstrijdbeeld kantelde dus volledig na de twee snelle tegendoelpunten. Hoewel er nog genoeg tijd was om de schade te herstellen, werd het geen moment meer spannend. Doordat Hercules was meer risico moest nemen, konden de gasten uit Heerlen wat vaker opduiken voor het doel van Mulder. Het moet gezegd: Hercules bleef dapper strijden voor een resultaat, maar het zat ook niet mee toen de scheidsrechter een aangeschoten handbal op de stop legde. Groene Ster pakte ook dit cadeautje dankbaar uit: 0-3. Dat was de nekslag voor Hercules, dat nog wel via een doelpunt van Wouter Kenemans op 1-3 kwam. De altijd trefzekere Kenemans wordt door Twisker als een pinchhitter gebruikt. Ook nu bewees hij zijn waarde, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de Limburgers. 
Volgende week is Hercules vrij en een week later wacht de uitwedstrijd tegen UNA. Donderdag a.s. speelt Hercules een oefenduel tegen Jong NEC aanvang 19:30 uurTerug naar overzicht