Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules neemt een punt mee uit Rosmalen

13.05.2019

Remise tegen OJC Rosmalen

Hercules heeft op het sterk verouderde kunstgrasveld met 2-2 gelijkgespeeld tegen OJC Rosmalen. Hercules begon voortvarend zonder direct grote kansen af te dwingen maar moest bij een uitval een goal van OJC incasseren. Deze tegentreffer zorgde ervoor dat Hercules een tandje bijschakelde en de nodige kansen wist te creëren. Onfortuinlijk in de afronding waren Walid Ould-Chikh, Tyrone Fonville, Jeffrey Vlug en Dave Hensbergen maar ook het goede keeperswerk van OJC doelman Bart Tinus stond de gelijkmaker in de weg en zorgde voor een 1-0 achterstand met de rust.

Na rust kwam Derek van Duuren voor de uit voorzorg met liesklachten vervangen Matthijs Blijham in het veld en startte Hercules in een hoog tempo met uitstekend positiespel en vlot lopende combinaties. Dit leidde binnen een kwartier dat de score werd omgebogen naar een 1 – 2 voorsprong. De aangever van beide goals, Walid Ould-Chikh stelde eerst Steff van Rooijen en kort daarna Tyrone Fonville in staat te scoren.

OJC Rosmalen waar 9 spelers van het basis team van gisteren de club zullen verlaten probeerden aan te zetten echter zeer overtuigend én vol passie gebeurde dat niet. Toch was het OJC aanvaller, Diego van Meerveld die een individuele actie bekroonde met een prachtgoal in de verre hoek, onhoudbaar voor doelman Ritchie Steinmann, score 2-2. Het is dat Hercules iets te vrijblijvend in de afronding de bovenliggende partij bleef anders had een ruime zege zeker mogelijk geweest. Met het behaalde punt is Hercules definitief veilig en speelt het volgend seizoen wederom op 3e divisie niveau. Voor OJC Rosmalen breken nog kritische weken aan waar de ploeg het vege lijf via de nacompetitie zal proberen te redden ook al is rechtstreekse degradatie van de sympathieke Brabanders ook nog niet uitgesloten.

Hercules speelt volgende week zondag haar laatste thuiswedstrijd tegen het Haagse Quick.Terug naar overzicht