Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules trekt aan korste eind in thuisduel tegen Westlandia

03.05.2019

Hercules moet nog aan de bak

Na de 2-3 thuisnederlaag tegen Westlandia van donderdagavond moet Hercules zondag thuis tegen Blauw Geel '38 nog even serieus aan de bak om uit de problemen te blijven.
Hercules speelde een goede wedstrijd tegen Westlandia maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de tegenstander iets meer kwaliteit in hun huis had. Sterker nog: had Westlandia het hele seizoen deze vorm, dan  zou de ploeg een zekere titelkandidaat zijn geweest.

Het begin op de prachtige grasmat was hoopvol. Hercules nam na 11 minuten al de leiding. Wouter Kenemans' schot werd in eerste instantie gekeerd, maar Walid Ould-Chikh schoot de rebound keurig binnen:1-0.
Daarna was Westlandia een half uur  de bovenliggende partij.
Hercules had moeite met de snelle en fysiek sterke spelers van Westlandia die ook vlot bleken te kunnen combineren.
De gelijkmaker viel na 24 minuten uit een afgeslagen voorzet. Tien minuten later kwam Westlandia verdiend op voorsprong. De ploeg van trainer Edwin Grunholz is uitstekend in vorm en nog volop in de race voor een periodetitel.
Na de rust kende Hercules een sterke periode waarin het een aantal keren dicht bij de gelijkmaker kwam. Maar het bleef oppassen voor de razendsnelle omschakelingen van Westlandia met hun boomlange en sterke spitsen. 
Een half uur voor tijd kwam Hercules op gelijke hoogte door een doelpunt van alweer Ould-Chikh. 
De wedstrijd kon daarna alle kanten op. Maar het was uiteindelijk Westlandia dat aan het langste eind trok. In de 71ste minuut werd het via een kopbal 2-3 en dat was ook de eindstand. Jammer, een punt was misschien wel verdiend geweest, maar het is geen schande om tegen Westlandia te verliezen.
Zondag wacht Blauw Geel. De ploeg uit Veghel staat 6 punten achter ons in de ranglijst op een 15e plaats net onder de streep. De Brabanders moeten winnen bij Hercules om boven de streep te komen. In dat geval moet Hercules de laatste wedstrijden toch nog gaan oppassen. Winst zou voor Hercules betekenen dat het verschil met de streep 9 punten wordt met daarna nog 3 wedstrijden te gaan. 
De belangen zijn voor beide ploegen dus groot. 

In Veghel verloor Hercules met 5-3. Het kwam na een dramatische start nog terug van een 3-0 achterstand, maar kreeg uiteindelijk toch nog het deksel op de neus. 
Zondag om 14:00 opnieuw een thuiswedstrijd waarin er wat op het spel staat. 


Terug naar overzicht