Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules wint verdiend maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk in Cuijk

11.02.2019

Hercules heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen JVC Cuijk met 1-2 gewonnen. Het was een zwaarbevochten, maar dikverdiende zege. 

JVC Cuijk was een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. In de eerste helft zagen we Hercules misschien wel zijn beste voetbal van het seizoen spelen. Vloeiende combinaties, volop kansen en een surplus aan kwaliteit etaleerde Hercules de eerste 45 minuten op de oude kunstgrasmat in het oosten van Brabant. In de tweede helft zag de wereld er opeens heel anders uit voor Hercules nadat Derek van Duuren na twee keer geel met rood moest vertrekken. De dominantie maakte plaats voor overleven. Het was vrouwen en kinderen eerst en dankzij een paar fraaie reddingen van Fons Mulder werd de 1-2 over de streep getrokken. Wat een spanning en wat een gekke voetbalmiddag beleefden de toeschouwers in Cuijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal was al te zien dat Hercules niet naar Cuijk was gekomen om een puntje mee naar huis te smokkelen, maar kwam voor drie punten. Hercules schoot uit de startblokken en zette de thuisploeg meteen vast op eigen helft. De bal ging razendsnel van Herculaan naar Herculaan. Het dominante spel leidde tot kansen. Sven Hensbergen was met een schot dichtbij de voorsprong, maar de Cuijkse doelman redde zijn inzet. Ook en schot van Steff van Rooijen werd met veel moeite van de lijn gehaald door een verdediger. Toch was het Walid-Ould Chikh die volledig verdiend in de 23ste minuut voor de 0-1 tekende. Walid, die de gehele wedstrijd een plaag was voor de Cuijk-defensie, draaide fraai weg van zijn directe tegenstander en schoot de bal geplaatst en onhoudbaar voor de keeper in het doel. 

Cuijk kon er niets tegenover stellen en het was dan ook wachten op meer doelpunten voor het veel sterkere Hercules. Die kwamen echter niet, waardoor de kans op de loer bleef liggen dat de murw gebeukte thuisploeg nog zou ontwaken. 

Dat gebeurde dus in de tweede helft. Met een beetje hulp van Hercules, dat moet gezegd. Na een kwartier in de tweede helft liep Derek van Duuren tegen zijn tweede gele kaart aan. Het was een zware beslissing van de warrig fluitende arbiter, maar het was ook geen slimme actie van Van Duuren, die net terug was van zijn schorsing na ook al een rode kaart tegen OFC. 

Met tien man was van een overwicht van Hercules geen sprake meer. De thuisploeg rook bloed en ging met de lange bal op zoek naar gaatjes in het Hercules schild. Het was overleven. Uit de spaarzame counters stond Walid nog een keer oog in oog met de keeper, maar de speelse aanvaller koos ervoor om de keeper nog een keer uit te kappen, waardoor de kans weg was. Daardoor bleef het spannend. Maar de Hercules aanhang dacht dat de buit binnen was toen de ingevallen Jeffrey Vlug tien minuten voor het einde een penalty verzilverde: 0-2. Een minuut voor tijd bracht Hercules keeper Fons Mulder de spanning toch nog terug. Mulder leek een slappe inzet op te kunnen pakken, maar de bal verdween bijna hilarisch via zijn handen in het eigen doel. Cuijk rook weer kans en ging in de resterende acht minuten extra tijd op jacht naar de gelijkmaker. Mulder maakte in die minuten zijn slippertje meer dan goed. Met twee weergaloze reddingen zorgde hij ervoor dat Hercules met drie punten in de bus naar Utrecht reed. 

Drie zeer welkome punten in de strijd tegen degradatie, want HSC'21 en EVV, twee concurrenten van Hercules, wonnen ook. Daardoor blijven de verschillen onderin de derde divisie klein. Aan de andere kant kan Hercules, als het de twee inhaalduels wint, aanhaken bij de subtop. Zo dicht bij elkaar zit het dit seizoen in de derde divisie. Volgende week staat de thuiswedstrijd op het programma tegen OSS'20. 

 Terug naar overzicht