Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules boekt belangrijke overwinning in Dongen

21.01.2019

Hercules heeft een zwaarbevochten, maar zeer welkome overwinning uit het vuur gesleept in de uitwedstrijd tegen Dongen. In Brabant werd het 0-1 door een fraai doelpunt van Tyrone Fonville.

Dongen en Hercules moesten uitwijken naar een bijveld, omdat het hoofdveld van natuurgras onbespeelbaar was door de vorst. Het oude kunstgrasveld bleek echter ook geen lekker bespeelbaar veld. De bodem was keihard, waardoor de spelers moeite hadden om de stuiterende bal onder controle te krijgen. 
De toeschouwers op sportpark De Biezen kregen vooral de eerste helft een matige voorstelling voorgeschoteld. Hercules speelde zeer defensief en kwam nauwelijks toe aan een fatsoenlijke aanval. Het aantal terugspeelballen op doelman Fons Mulder was niet te tellen. De spitsen Fonville en Ould-Chikh stonden moederziel alleen op een eiland en werden spaarzaam met lange ballen van achteruit bediend. Aansluiting van het middenveld was er niet en zo hoefde de Dongense doelman in de eerste helft dan ook geen een keer in actie te komen. Er werd in 45 minuten niet op het doel geschoten. Dongen was dominanter en speelde vooral op de helft van Hercules, maar kansen wist de ploeg niet te creëren. Met 0-0 gingen de ploegen rusten.
Na rust zagen we een veel gretiger Hercules uit de kleedkamer komen. De diepte werd gezocht en er zat meer beweging in het middenveld, waardoor het spel zich nu vooral op de helft van Dongen afspeelde. Na zestig minuten werd deze spelwijze beloond met een doelpunt. Conner Blöte pikte een bal op aan de rechterkant van het veld. Hij gaf een voorzet op maat aan Tyrone Fonville, die de bal mooi aannam en nog fraaier afrondde; 0-1.
Op dat moment was het een verdiende voorsprong. Maurits de Baar, die een week eerder zo sterk inviel, was inmiddels in het veld gekomen. Ook nu liet De Baar er geen gras over groeien. Zijn eerste actie leidde bijna tot een doelpunt. De Baar omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal geplaatst buiten bereik van de Dongense keeper. De bal raakte helaas de binnenkant van de paal. Even daarvoor leek Lars Raaijen ook al de 0-2 op zijn schoen te hebben. Met een mooie lichaamsschijnbeweging verschalkte hij een verdediger, maar zijn inzet werd door de keeper over het doel getikt. Niet veel later was De Baar weer bijna bij een doelpunt. Dit keer slalomde de rappe aanvaller door de defensie van Dongen, maar zijn actie strandde op het been van de keeper.
Dongen stelde er weinig tegenover, maar werd door Hercules in leven gehouden. Daardoor was het nog altijd oppassen voor een van de lange ballen die Dongen in het laatste kwartier richting Hercules-doelman Mulder pompte. Er ontstonden nog wat scrimmages voor het doel van Mulder, maar levensgrote kansen kreeg de thuisploeg niet. Hercules speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en kon na drie wedstrijden zonder zege weer eens drie zeer welkome punten bijschrijven. Door deze overwinning stijgt Hercules van de 14e naar de 12e plaats en neemt het wat meer afstand van de gevarenzone. Volgende week gaat de reis opnieuw naar Noord-Brabant, waar dan UNA in Veldhoven de tegenstander is.   


Terug naar overzicht