Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules knokt zich naar punt tegen OFC

14.01.2019

Hercules is de tweede seizoenshelft begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen OFC. Een uitslag waar iedereen bij Hercules meer dan tevreden mee was. 

OFC heeft kwalitatief de beste selectie van de derde divisie. De Oostzaanse club die al jaren veel geld investeert in zijn eerste elftal om hogerop te komen, nam vorig seizoen zowat alle sterkhouders van De Dijk over toen die club in financiële problemen kwam. Maar elf goede spelers zijn niet altijd een garantie voor succes. Zo ondervindt OFC dit seizoen aan den lijve. Want met het surplus aan kwaliteit wist OFC niet te winnen van het collectief van Hercules. De ploeg van Jochem Twisker bestaat uit jeugdig elan aangevuld met een aantal routiniers. 

In de eerste helft was het Hercules dat domineerde. Hercules speelde fris en aanvallend. Het kreeg ook kansen. Tyronne Fonville werd na een kwartier via een fraaie pass geposteerd voor de OFC-doelman. Fonville had de bal met zijn linker voet over de keeper kunnen liften, maar hij koos ervoor om te kappen en stond toen weer oog in oog met zijn directe tegenstander. Weg kans. Tien minuten voor de rust kwam de verdiende voorsprong er dan toch. Opnieuw was Fonville hier bij betrokken. Nu besloot hij vanuit een moeilijke hoek op de goal te schieten. Zijn inzet werd van richting veranderd door een OFC verdediger, maar de bal belandde in het doel. Hercules stond voor en dat was op dat moment niet geflatteerd. 

Erg lang konden we helaas niet genieten van de voorsprong, want door onoplettend uitverdedigen stond OFC vijf minuten later alweer op gelijke hoogte. Een dieptepass werd in eerste instantie niet goed beoordeeld door Kees van Buuren. Ook daarna werd er niet adequaat uitverdedigd waardoor OFC de bal voor kon geven en de gevaarlijke spits Mohamed Kharchouch kon inkoppen. Een onnodige gelijkmaker die ervoor zorgde dat de wedstrijd kantelde. 

Want na rust zagen de toeschouwers op een miezerig Voordorp nog maar één ploeg voor de winst gaan en dat was OFC. Hercules had de wind nu mee, maar kon nauwelijks van die situatie profiteren, want OFC zette de thuisploeg voortdurend vast op de eigen helft. De 1-2 in de 65ste minuut was dan ook geen verrassing. Uit een corner kon Mike Brantjes ongehinderd binnen koppen. 

Hercules kon hier weinig tegenover stellen. Nadat Derek van Duuren rood kreeg voor een onbesuisde overtreding leek de wedstrijd beslist. Maar OFC vergat de trekker over te halen en de ingevallen Maurits de Baar, overgekomen van Lienden, drukte nog even zijn stempel op de wedstrijd. De Baar dribbelde het strafschopgebied in wipte de bal fraai over de keeper onderkant lat. De terugkomende bal was een prooi voor de eveneens ingevallen Lars Raaijen die beheerst de 2-2 scoorde. Verdiend was het op dat moment niet, maar bij Hercules vond niemand dat een probleem. De Baar had in de extra tijd zelfs de 3-2 op zijn schoen, maar zijn inzet stuitte op het been van de keeper. Hercules pakte uiteindelijk een punt tegen OFC en dat was gezien de overige uitslagen ook hard nodig. Door de overwinningen van de ploegen onderin, zakte Hercules naar de 14e plek. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Dongen op het programma.

 Terug naar overzicht