Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules O23 veel te sterk voor De Meern O23

28.11.2018

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Achraf uit een onmogelijke hoek de 0-1 maakte en vanaf dat moment regende het kansen. Bij de onder 23 viel de gedrevenheid van de weer herstelde Matthijs Blijham op die na zijn invalbeurt bij 1 echt van alle problemen verlost lijkt. Samen met Björn is dit door de lucht en over de grond een vrijwel onklopbaar duo.
 
Al  moet gezegd dat de Meern ook wel een erg jong team had opgesteld want van enige baardgroei was bij geen van de spelers sprake. Ook de backs Philip en Robin draafden, geheel volgens de moderne voetbalwetten, er flink op los. Over de vader van Robin, de befaamde FC Utrecht linksbuiten Edwin, die ons voortdurend uit probeerde te leggen wat het begrip gevoelstemperatuur betekent nog een aardige anekdote.
 
Ooit speelde FC Utrecht uit bij Real Madrid en mocht daar ook trainen. Een aantal Kampongers, die blijkbaar niks beters te doen hadden, was daar getuige van Edwin die als eerste naar de middenstip snelde en daar  plaats nam om het majestueuze stadion eens goed in zich op te nemen. Tussen de gesprekken over kou en ijsberen door zagen we dat Hercules op een ‘Comedy Capers’  achtige wijze kansen, zelfs vanaf de doellijn, misten.
 
Wel maakt Tijanni na een fraaie actie over rechts de verdiende 0-2. In de rust kwamen Casper, Rochdi en Utku in het veld maar het spelbeeld veranderde niet. Kans op kans kregen de Voordorpers. Een mooie aanval over veel schijven werd goed ingekopt door wederom Luc(0-3). Daarna zorgde Tijjani die vond dat er genoeg gemist was met een hard en geplaatst schot voor de (0-4). De ook sterk spelende Michel zorgde met een enorme knal voor de 0-5.
 
En we zullen het maar niet hebben over de verder nog gemiste kansen, want dat hoort ook wel een beetje bij een wedstrijd die wat op ‘gallery play’ begon te lijken. Dat deze onder 23 competitie zinvol is hoorde ik op de terugweg toen Casper mompelde ‘dat hij het niet alleen leuk maar ook leerzaam vond’, want nergens leer je zo veel van als met goede spelers van verschillende leeftijd samen spelen.    Terug naar overzicht