Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules boekt verdiende overwinning op Jong FC Volendam

19.11.2018

Hercules deed zondag uitstekende zaken door de wedstrijd tegen Jong FC Volendam met 1-0 te winnen. 

Hercules heeft wel wat met sterke tegenstanders. Tegen de top 3 van de derde divisie werd nog niet verloren. UNA en TEC werden knap op een gelijkspel gehouden en zondag bleef titelkandidaat Jong Volendam met lege handen achter. De zege van Hercules was dik verdiend, want vanaf het begin was duidelijk dat de ploeg van Jochem Twisker geen ontzag had voor de Volendamse gasten. Het talrijke publiek op Voordorp zag Hercules fel uit de startblokken schieten. In hoog tempo werd Volendam meteen vastgezet en via aantrekkelijk combinatievoetbal kwam Hercules een paar keer dicht bij een doelpunt. Amin el Bouzidi vond de keeper een keer op zijn weg en Omar el Ghazouani was na een half uur ook dichtbij een doelpunt.  
Hercules speelde net als voorgaande weken met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen. Dat lijkt een defensieve tactiek maar als het goed wordt gespeeld, kun je de tegenstander er wel degelijk mee onder druk zetten, zo liet Hercules zien. We zagen Steff van Rooijen weer ouderwets druk zetten en gaten trekken, Jeffrey Vlug was weer eens niet van de bal te krijgen en strooide zo nu en dan weer met heerlijke steekpasses en Fons Mulder toonde zich wederom een betrouwbare sluitpost. 
Het was 0-0 toen de ploegen de kleedkamers opzichten en eigenlijk deed Hercules zich daarmee te kort. 
Na de thee zagen we een aanvallender Jong Volendam aan het werk. Trainer Johan Steur had kennelijk wat stevige woorden gewisseld in de rust en liet zijn ploeg ook meer naar voren voetballen dan in de eerst helft. Fons Mulder moest meteen een paar keer aan de bak. Maar na een moeizaam eerste kwartier voetbalde Hercules zich onder de druk uit van Volendam.  Tyrone Fonville kreeg twintig minuten voor tijd een prachtige kans, maar hij schoof de bal naast het doel. Hercules had op dat moment weer de controle over de wedstrijd gekregen. Wouter Kenemans mocht een kwartier voor tijd zijn opwachting maken en zijn komst zorgde meteen voor meer snelheid en diepgang in het aanvalsspel. Wouter is zo'n voetballer bij wie je weet dat er iets gaat gebeuren. Trainer Jochem Twisker bleek nog een troef op de bank te hebben. Een kwartier voor tijd mocht Tijjani Noslin spits Fonville aflossen. Noslin was meteen gevaarlijk.  Ruim vijf minuten na zijn entree kreeg Noslin de bal in de diepte van Steff van Rooijen. Noslin zag het gaatje, stond oog in oog met de Volendamse doelman en drukte af. Het was 1-0 en dat was een verdiende voorsprong. 
Jong FC Volendam probeerde in de laatste minuten de achterstand met opportunistisch voetbal om te buigen, maar de verdediging stond als een huis. Jochem Twisker heeft het goed voor elkaar. Hij heeft de ploeg met zijn aangepaste tactiek vertrouwen gegeven. Achterin is het minder kwetsbaar, waardoor het middenveld weer durft te voetballen. Die speelwijze leverde in de laatste drie duels zeven punten op. Daarmee heeft Hercules een gat geslagen van vier punten met de degradatiezone en kan het weer voorzichtig naar boven kijken. 
Na afloop konden spelers, staf en sponsoren aansluiten aan een smaakvol Volendams visbuffet. Het smaakte na de overwinning extra goed. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd op Voordorp. ADO'20, ook een hoog geklasseerde ploeg, komt op bezoek. Maar daar hoeft Hercules dus op voorhand niet bang voor te zijn. 


Terug naar overzicht