Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Roy Kelder neemt afscheid van Hercules

27.02.2018

 
We herinneren het ons nog als de dag van gisteren: de kampioenswedstrijd van Hercules tegen Quick '20 uit Oldenzaal. Nummer 1 en 2 in de hoofdklasse, seizoen 2013 - 2014. Sportpark Voordorp volgepakt met mensen op speciaal daarvoor gemaakte extra tribunes.
 
Na een 1-0 achterstand maakt Hercules gelijk en dan is daar Roy Kelder die met een fantastische omhaal Hercules op voorsprong brengt. Nog mooi terug te kijken op de uitzending van RTV Utrecht (de omhaal op ruim 6 minuten). Hercules wint die wedstrijd uiteindelijk met 4-2 en promoveert dan naar de Topklasse.
 
Het waren prachtige jaren voor Hercules met achtereenvolgende kampioenschappen en promoties waar Roy een belangrijke rol in speelde. Roy Kelder, een uitermate sportieve speler die altijd voorop ging in de strijd en zijn doelpunten maakte voor Hercules.
 
De laatste jaren zat het Roy niet mee met veel fysieke malheur, en heeft hij heel weinig voor Hercules kunnen uitkomen. Nu Roy weer fit is, gaat hij op een wat lager niveau uitkomen bij Delta Sports om zijn wedstrijd minuten weer te kunnen gaan maken. 
 
Met Roy en Kevin gaan de laatste spelers van dat succesteam ons nu verlaten. Toch wel het einde van een tijdperk.


 


Terug naar overzicht