Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Historische bekeravond in Galgenwaard

22.09.2017

Historische Hercules avond in de Galgenwaard

 

Hercules heeft zich donderdagavond van zijn beste kant laten zien in stadion De Galgenwaard. De 2-4 uitslag was er één om trots op te zijn en zeker zo indrukwekkend was de sfeer op de tribune.

Een kleine 3000 toeschouwers waren naar de Galgenwaard gekomen onder wie honderden jeugdleden in Hercules shirt die voor een prachtige ambiance zorgden. Hercules leek in het begin wat onder de indruk te zijn van deze ongewone omstandigheden en het hoge tempo van de tegenstander. Het was vooral verdedigen in de eerste tien minuten voorde mannen van Eric Speelziek. Maar de eerste keer dat Hercules eruit kwam was het meteen raak. De snelle Fouad Belarbi werd diep aangspeeld. Hij bleef oog in oog met doelman Sergio Padt uiterst koelbloedig en tikte de bal fraai in de hoek. De eretribune ontplofte. De duizend handklappertjes gesponsord door vishandel R van de Mheen en Foto Romp zorgden voor een oorverdovend geluid. Hercules had de leiding genomen tegen het grote Groningen. De Groningers hadden even geen antwoord op het spel van Hercules. De verdediging stond en de snelle uitvallen van Hercules zorgden ervoor dat het lange tijd een echte wedstrijd bleef. Kort voor rust kwam dan toch de gelijkmaker van Groningen. Een fraaie inzet van Idrissi belandde achter doelman Fons Mulder: 1-1.

Die stand bleef staan tot de rust. Onder applaus en gejuich zochten de Herculanen de kleedkamer op. De tweede helft was nog maar net begonnen toen Groningen de 1-2 aantekende. De Chinese invaller Doan rondde een snelle combinatie mooi af. Dat was toch even een tik voor Hercules dat had gehoopt die 1-1 zo lang mogelijk vast te houden en in de omschakeling nog eens toe te slaan. Groningen ging door dat doelpunt wat makkelijker voetballen, maar van een afstraffing kwam het niet. Het werd 1-3 in de 65steminuut en tien minuten later werd het beslist toen Hrustic de 1-4 binnen schoot.

Maar het fraaie slotakkoord kwam voor rekening van Hercules. Een prima aanval over de rechterkant werd even fraai afgerond door Leroy Oehlers die de bal in het dak van de goal knalde: 24 en opnieuw een feestje op de tribune. Het bleef bij 2-4, een prima uitslag. Hercules werd na afloop nog hartstochtelijk toegejuicht door de supporters.

De bekeravond leerde niet alleen dat ons vlaggenschip goed kan voetballen, maar mooier misschien nog dat Hercules 1 de verbinding is van de hele Hercules familie. Onze hoofdsponsor ING had er een prima commercial van kunnen maken. Zo mooi kan amateurvoetbal dus zijn. Ouders en kinderen die voor het eerst onze jongens bekeken wisten niet wat ze meemaakten. ‘Wat zijn ze goed’, hoorde je meerdere malen. Een advies voor zij die er voor het eerst waren: deze jongens zijn voor Hercules leden iedere twee weken gratis te bewonderen op sportpark Voordorp.

We genieten nog even na van deze heerlijke Hercules avond en danken FC Utrecht voor de medewerking die het verleende voor deze bekerwedstrijd.Ook danken we‘de Witte Ballons’, ‘Seven’en ‘Beers and Barrels’ voor hun medewerking aan het speciaal vervaardigde programmaboekje.

 Terug naar overzicht