Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules verliest in Naaldwijk met 4-3 maar is morele winnaar

28.08.2017

Zure nederlaag voor Hercules tegen Westlandia

Hercules kwam op het weliswaar warme maar prachtige kunstgrasveld heel behoorlijk uit de startblokken in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Westlandia. De eerste 25 minuten was Hercules voetballend de bovenliggende partij tegen deze Naaldwijkse titelkandidaat. Mogelijkheden voor Fouad Belarbi, Tyrone Fonville alsmede een dot van een kans voor Oskar van Logtenstijn vielen te noteren. Indien Oskar van Logtenstijn – die voortreffelijk vrij voor de goal werd gezet door een steekpass van Tyrone Fonville - iets minder wild was ingeschoten had Hercules de score kunnen openen. Westlandia had tot dat moment slechts een enkele corner gehad en een keer halfzacht op doel geschoten.

Na 27 minuten krijgt Westlandia een corner die niets oplevert. Als de scheidsrechter fluit is iedereen in de veronderstelling dat de verdedigende partij een vrij trap krijgt, echter tot verbazing van vriend en vijand legt de scheidsrechter de bal op de stip en bestraft verdediger Matthijs Blijham met een gele kaart. Er zou fysiek contact geweest zijn is de verklaring na afloop. Op de menselijker wijs door diverse Hercules spelers geuite verbale protesten richting de scheidsrechter volgt een tweede gele kaart voor Blijham die met rood kan inrukken. Penalty benut, en dus uit het niets 1 – 0 voor de thuisclub! Nog geen 5 minuten daarna, ca. 20 meter recht voor het doel van Fons Mulder, in een duel om de bal wordt Hercules speler Mitchel Bolck door zijn directe tegenstander naar de grond gewerkt. Er wordt echter voor een overtreding tegen Hercules gefloten. De vrije trap wordt vervolgens fantastisch ingeschoten en Westlandia leidt met 2 – 0. Via de bijgevoegde link met de TV beelden is de genoemde situatie rond de eerste twee doelpunten goed te volgen.

Na rust komt Hercules iets te gelaten uit de kleedkamer als in de 47- ste minuut Remon van Bochoven profiteert van weifelend ingrijpen in de Hercules defensie en de 3 – 0 laat aantekenen. Een afstraffing op basis van het scoreverloop dreigt terwijl het spelbeeld dat niet laat zien echter de veerkracht van de Hercules ploeg wordt onderschat en Fouad Belarbi schiet binnen 5 minuten de 3 – 2 op het scorebord. Vooraf gegaan door goed voorbereidend werk van eerst Tyrone Fonville en Oskar van Logtenstijn en bij de tweede goal is het Jeffrey Vlug die met een geniale pass Mart Stokkers vrij speelt die vervolgens Leroy Oehlers bereikt en Fouad Belarbi met een strak geplaatste bal in scoringspositie brengt. Westlandia raakt van slag en Hercules kiest met 10 man nog nadrukkelijker voor de aanval. De gelijkmaker valt dan ook in 78-ste minuut wanneer Oskar van Logtenstijn in 1 keer uithaalt en de jubilerende (250 wedstrijden) Westlandia keeper , Edgar van Leerdam passeert, 3 -3.

Toch trekt Hercules aan het kortste eind wanneer in de 88 – ste minuut nota bene twee vers ingebrachte spelers hun taken onvoldoende uitvoeren en de Westlandia aanvaller vrij kan uithalen voor de 4 – 3 overwinning. Na een drinkpauze, 5 wissels en 9 gegeven gele kaarten en 1 rode kaart fluit scheidsrechter te Kloeze na slechts 1 minuut extra tijd bijgeteld te hebben (!) voor de laatste maal.

Een zure nederlaag die de nodige verbeterpunten oplevert maar ook aantoont dat Hercules over een goed voetballende selectie beschikt en waar een compliment aan trainer, Eric Speelziek op z’n plaats is op de wijze waarop hij nu al de met de uit 14 nieuwe spelers bestaande selectie op dit niveau heeft weten te krijgen.

Zondag wacht wedstrijdnummer: 2 van het seizoen tegen v.v. Dongen, ook geen makkelijke tegenstander maar ach die zijn er ook niet in de 3e Divisie zondag!

 

Via onderstaande link is de TV samenvatting te zien van het duel. Kijk en oordeel zelf.

 

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3509778/Westlandia-ternauwernood-langs-tien-man-Hercules?r=sport Terug naar overzicht