Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules in verlenging langs Dongen

25.08.2017

Historische Beker zege voor Hercules
 
Hercules heeft voor het eerst in de historie de 1e ronde van de Landelijke KNVB Beker bereikt door competitiegenoot v.v. Dongen met 4 – 2 te verslaan. Een ware beker thriller die uiteindelijk in de verlenging beslist werd. Hercules begon voortvarend aan het duel met v.v. Dongen , het zocht direct de aanval en had in de eerste 25 minuten de beste kansen. Zo zag Mitchel Bolck zijn schot net naast de goal gaan, raakte Oskar van Logtenstijn in lucratieve positie de bal net niet vol op de wreef, koos Guytho Mijland de verkeerde hoek toen hij het strafschopgebied in sneed en verdween het vlammende schot van Leroy Oehlers kort over het doel. Net toen Dongen meer in de wedstrijd kwam was het dan toch raak voor Hercules. Uit een strak genomen corner van Matthijs Blijham kopt Oskar van Logtenstijn de 1 – 0 binnen. Dongen werd in het slot van de eerste helft nog een aantal malen gevaarlijk door enkele vrij trappen en corners goed voor de goal van fons Mulder te brengen echter goed keeper – en verdedigerswerk zorgde ervoor dat Hercules met de voorsprong kon gaan rusten.
 
De tweede helft liet aanvankelijk een Hercules zien dat het karwei wilde afmaken. Dit leidde in de 47- ste minuut tot de 2 – 0 voorsprong. Het was Oskar van Logtenstijn die een voorzet van Guytho Mijland doeltreffend afrondde. Hercules zakte iets in en v.v. Dongen zette aan. Het was de minste fase van de Blauw –witten in het duel en v.v. Dongen profiteerde. Weliswaar via een ”Lucky” schot toen de afvallende bal na een corner voor de voeten van Glenn Kools kwam en via een Hercules been Fons Mulder kansloos maakte , 2 – 1. Toen in de 81-ste minuut - na onnodig balverlies op het middenveld bij Hercules - Thomas Schilders de 2 – 2 liet aantekenen braken spannende slotminuten aan. Toch was het Hercules dat in de 90-ste minuut via Tyrone Fonville de beste kans kreeg om het duel binnen de reguliere speeltijd op de valreep in het voordeel van Hercules te beslissen, zijn inzet ging rakelings naast.
 
In de verlenging liet Hercules zien dat het met mentale weerbaarheid wel goed zit, na een kort coachmoment van trainer Eric Speelziek "rechte het de rug” en startte de eerste helft met diverse goede aanvallen. Uit een van de corners die de aanvalsdrift opleverde was het Matthijs Blijham die met een prachtige volley de verdiende 3 – 2 voorsprong op het score zette. Kort daarop kreeg alleskunner Mart Stokkers nog een dot van kans na een wervelende vooractie van Fouad Belarbi echter zijn inzet vloog net naast de goal.
 
Uiteindelijk deelde Hercules in het eerste bedrijf van de verlenging v.v. Dongen toch de definitieve genadeklap uit. Het was wederom Oskar van Logtenstijn die de door keeper Zielhorst losgelaten bal na een hard schot van Tyrone Fonville gemakkelijk in het lege doel knalde, 4 – 2 . De gasten uit Dongen probeerde het nog wel in de tweede helft van de verlenging maar konden geen potten meer breken, het was zelfs Hercules dat nog enkele zeer behoorlijke scoringskansen kreeg. Een zwaarbevochten zege op een degelijke, goede tegenstander, een prachtig resultaat!
 
Het vizier kan nu op de eerste competitie wedstrijd waar Hercules een zware tegenstander in Westlandia treft. Een goed voetballende ploeg die vorig jaar als promovendus op een uitstekende tweede plaats in de eindrangschikking eindigde. Hercules gaat zondag in ieder geval met het nodige vertrouwen naar Naaldwijk waar om 14.00 uur afgetrapt wordt. De loting van de 1e ronde Landelijke KNVB Beker vindt komende zaterdag plaats, heel Hercules is benieuwd welke tegenstander uit de koker komt ! 


Terug naar overzicht