Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules bekert door ten koste van ACV

20.08.2017

Hercules terechte winnaar in bekerstrijd met ACV

Hercules heeft het bekerduel in Assen tegen ACV winnend afgesloten. De eerste helft was een wat statische vertoning die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Hercules moest na een gehele voorbereiding gespeeld te hebben op kunstgras weer even wennen aan het prima natuurgrasveld van de Drentenaren en ACV kroop voor eigen publiek met 8 man achter de bal en gokte erop dat Hercules zich uit de tent liet lokken. De formatie van Eric speelziek speelde echter geduldig en kreeg na ongeveer 20 minuten spelen steeds meer grip op de wedstrijd.

 

 

ACV had in de beginfase iets meer balbezit maar kwam sporadisch in de buurt van doelman Fons Mulder. Bij een van de spaarzame aanvallen moest verdediger Alfred Mensah ingrijpen waarbij hij zich over strekte en met een spierverrekking al vroegtijdig het veld moest verlaten. Voor hem kwam Lars Willemse in het veld die zijn taak in de Hercules defensie voortreffelijk over nam.

Zowel ACV als Hercules hadden in de eerste helft een enkele mogelijkheid maar van uitgespeelde kansen was voor beide partijen geen sprake. Tyrone Fonville kon voor Hercules net niet bij de bal om deze in te koppen en ACV had een doelpoging die een metertje naast ging.

 

 

Aanvankelijk leek het erop of ACV aan het begin van de tweede helft iets meer haar verdedigende stellingen ging verlaten echter Hercules – met de in de rust voor Mitchel Bolck ingevallen Oskar van Logtenstijn - nam het initiatief over, pakte onder aanvoering van Christy Bonevacia en Mart Stokkers het middenveld over en zette steeds meer aanvallen op. Dit leidde rond de 60-ste minuut tot balbezit van Fouad Belarbi die met een splijtende pass Tyrone Fonville vrij voor keeper Woering van ACV zette. Fonville maakte geen fout en zette de verdiende 0-1 op het scorebord. ACV deed hierna een hernieuwde poging wat meer naar voren te spelen hetgeen niet echt overtuigend werd ingezet. Het was dan ook 8 minuten na de eerste goal opnieuw Hercules dat wist te scoren. Een voorzet van de opgekomen Kevin Ligtermoet bereikte de bij de eerste paal opgedoken Tyrone Fonville die de 0-2 binnen schoot.

 

 

ACV kwam in het tweede bedrijf niet verder dan enkele corners en een kort naast geschoten vrije trap. Hercules beheerste het spel en bracht aanvaller Gutho Mijland in voor Jeffrey Vlug en zocht steeds naar een nieuwe aanvalsopzet. Zo waren Oskar van Logtenstijn en Fouad Belarbi dichtbij de 3e Hercules goal. Deze viel kort voor tijd toch door een voortreffelijke individuele actie van Fouad Belarbi in de 16 meter van ACV. Met een bekeken schot in de winkelhaak van het doel zette hij de einduitslag van 0-3 op het scorebord.

 

 

Een verdiende overwinning die resulteert in het spelen van de tweede kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker. Tegenstander is competitiegenoot v.v. Dongen die DOVO met een 5-2 nederlaag naar huis stuurde. Wederom een geduchte tegenstander die Hercules komende woensdagavond thuis ontvangt. De wedstijd op Sportpark Voordorp begint om 18.00 uur.Terug naar overzicht