Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules boekt eenvoudige zege op hoofdklasser Argon

29.07.2017

Hercules begon het duel met Argon uitstekend. Het zette vroeg druk en op het natte kunstgrasveld waren een aantal mooie combinaties te zien. Binnen 5 minuten had Hercules al moeten scoren toen Guytho Mijland oog in oog kwam met de Argon doelman. Enkele minuten later was het dezelfde doelman die een schot van Tyrone Fonville wist te pakken. De grootste kans van de eerste helft was echter voor de bezoekers. De buitenspelval van Hercules mislukte waardoor Patrick Lokken vrij opdook voor doelman Fons Mulder. Gelukkig voor Hercules schoof hij de bal ruim naast. Kort voor rust leek Hercules dan eindelijk het overwicht in doelpunten uit te drukken. Uit een hoekschop van Matthijs Blijham schoot Jeffrey Vlug hoog en hard raak, helaas voor Hercules had scheidsrechter Jensch uit Almere een overtreding geconstateerd.
 
In de tweede helft zien we weer een gretig Hercules met een aantal mutaties. Binnen 4 minuten is het Tyrone Fonville die goed voor zijn man komt en de bal binnen schuift. Enkele minuten later is de wedstrijd beslist. Oskar van Logtestijn wordt onderuit gelopen binnen de zestien waardoor de bal op de stip gaat. Dezelfde van Logtestijn schiet vervolgens hard binnen. Hercules verzuimd in het laatste half uur verder weg te lopen van Argon. Milan Doornekamp en Fouad Belarbi duiken nog een keer vrij op voor de doelman maar missen. Kort voor tijd is het van Logtestijn die de eindstand op 3-0 bepaald.
 
Trainer Eric Speelziek kijkt terug op een prima eerste oefenduel. "Veel spelers hebben minuten kunnen maken en met name in speelwijze en spelopvatting kijk ik tevreden terug op dit duel" aldus een tevreden Eric Speelziek. Komende week staan ervoor Hercules twee oefenduels op het programma. Dinsdag gaat Hercules op bezoek bij Jong FC Utrecht, dit duel begint om 19:30 uur op sportpark Zoudenbalch. Zaterdag a.s. wacht op sportpark Voordorp het Amsterdamsche AFC. Dit duel begint om 15:00 uur.


Terug naar overzicht