Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules pakt in slotfase belangrijk punt bij UDI 19

08.05.2017

Hercules is er zondag nog niet in geslaagd de derde periodetitel binnen te halen. Tegen UDI’19 werd het 2-2. Doordat HBS, de directe belager in de derde periode, wel de volle winst pakte, moet Hercules volgende week nogmaals aan de bak om deze prijs te pakken. Tegen OFC thuis volstaat dan waarschijnlijk een punt.

Twee zwakke periodes in de wedstrijd zorgden ervoor dat Hercules vrijwel 90 minuten in de achtervolging moest op het fraaie hoofdveld in Uden. De eerste tien minuten van de eerste helft en het eerste kwartier na rust was Hercules niet bij de les en daar profiteerde UDI’19, dat nog in gevecht is gewikkeld tegen degradatie, optimaal van.

 

 

UDI’19 had zijn strijdplan volledig afgestemd op de tegenstander en daar had Hercules moeite mee. Waar Hercules doorgaans de baas is op het middenveld, daar werd het nu door de thuisploeg kort op de huid gezeten. Hercules kwam daardoor in het begin niet aan voetballen toe. De passing was bovendien slordig, waardoor Hercules de bal te snel weer kwijt was.

Klungelig verdedigen leidde tot een onnodige achterstand na 6 minuten. Zakaria Issarti liet zijn man uit zijn rug lopen, waardoor UDI opeens een riante kans kreeg. De bal was niet eens hard ingeschoten, maar verdween toch achter doelman Fons Mulder: 1-0.

Hercules probeerde snel orde op zaken te stellen en er kwamen wat mogelijkheden, maar het zat ook niet mee. Issarti raakte twee keer het aluminium en een kopkans uit een corner werd naast gewerkt. Aan de andere kant mochten we niet mopperen toen uit een counter van UDI’19 de bal op de kruising achter de al gepasseerde Fons Mulder spatte.

 

Hercules zocht met een achterstand de kleedkamer op, wetende dat HBS op dat moment met 2-1 achter stond bij Jong Achilles. Met die ruststanden was Hercules nog steeds koploper in de periode.

De meegereisde Hercules aanhang hoopte op een snelle ommekeer in de tweede helft, maar dat was helaas niet het geval. Opnieuw begon UDI’19 scherper aan de wedstrijd. Hercules beperkte zich tot het rondspelen van de bal, maar dat ging een kwartier na rust fout. Opnieuw klungelig balverlies leidde tot een corner voor UDI’19. Die corner werd niet goed weggewerkt, waardoor de thuisploeg de bal eenvoudig achter Fons Mulder kon tikken: 2-0.

 

 

 UDI 19 groef zich na deze voorsprong nog meer in en er was voor Hercules geen doorkomen aan. Trainer Eric Speelziek besloot tot een dubbele wissel en zette de lange verdediger Halldor Arnarsson in de punt van de aanval voor meer oorlog in de lucht te kunnen maken. De eerder ingevallen Gilbrano Plet, die niet in de basis startte omdat hij ziek was geweest, zorgde aan de zijkanten al voor de nodige dreiging. Maar het laatste zetje ontbrak er steeds aan. Toch viel de aansluitingstreffer in de 72e minuut. Zakaria Issarti speelde zich mooi vrij en draaide de bal fraai in de verre hoek, 2-1. 

Hercules ging met nog meer risico op zoek naar de gelijkmaker, in de wetenschap dat HBS op dat moment op 2-2 stond bij Jong Achilles. Bijna liep dat verkeerd af toen UDI razend snel uitviel en de kopbal uit een voorzet rakelings naast het doel belandde.

De gelijkmaker viel twee minuten voor tijd. Jeffrey Vlug rondde een voorzet beheerst af en Hercules rook nu de kans op drie punten. Die winnende had ook kunnen vallen, want in de resterende minuten kwam Hercules nog twee keer in kansrijke positie voor de Udense goal. Aan de andere kant probeerde UDI’19 het ook nog een keer, maar het bleef uiteindelijk bij 2-2. Het slechte nieuws kwam daarna via de speaker van UDI’19. HBS had in de slotfase de winnende 2-3 gemaakt, waardoor Hercules nog geen periodekampioen is.

 

 

Zondag op Voordorp is er een (laatste) herkansing. OFC is de tegenstander en deze ploeg getraind door Rinus Israël, speelt nergens meer voor. Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel, want OFC kan frank en vrij spelen. Hercules staat in de periode nu nog 2 punten voor op HBS. Daarbij heeft Hercules een beter saldo van +6 dan de Hagenaars. Winst tegen OFC betekent een periodetitel voor Hercules. Maar waarschijnlijk is een gelijkspel tegen OFC zondag ook genoeg voor een feestje. Want dan zou HBS er meer dan 6 moeten maken tegen Jong Den Bosch, dat ook nog in gevecht is tegen degradatie.

Het belooft hoe dan ook nog een spannend middagje te worden, komende zondag op sportpark Voordorp.

 

 

 

 Terug naar overzicht