Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules eenvoudig langs OJC Rosmalen

01.05.2017

Hercules kan zich voorzichtig gaan opmaken voor een spannende nacompetitie voor promotie naar de tweede divisie. Het is nog niet zover, maar na de 3-0 overwinning op OJC Rosmalen gaat Hercules riant aan kop in de strijd voor de derde periode titel. Met nog twee speelronden te gaan, bedraagt de voorsprong op naaste belager HBS vier punten. Daarbij heeft Hercules ook nog een aanzienlijk beter doelsaldo, waardoor er wel erg gekke dingen moeten gebeuren, wil Hercules naast deze prijs gaan grijpen.

 

De mannen van coach Eric Speelziek straalden net als een week eerder uit dat er niets te halen viel voor de tegenstander. Vanaf minuut één werd OJC vastgezet en opgejaagd. Op het goed bespeelbare hoofdveld ging de bal snel rond en de Brabanders hadden hun handen vol om Hercules van het scoren te houden. Hercules had duidelijk minder moeite met de harde wind dan OJC. Maar ondanks het goede combinatiespel was de laatste voorzet of pass vaak net niet op maat, waardoor het in de eerste helft lang 0-0 bleef staan. OJC kwam er wat vaker uit dan in de heenwedstrijd en Hercules kwam een keer goed weg toen een inzet uit een corner van Rosmalen door doelman Fons Mulder van de lijn kon worden gekeerd. Vijf minuten voor rust werd de ban dan toch gebroken. Na goed doorzetten van Thomas Reynaers kom Zakaria Issarti eenvoudig de 1-0 binnen tikken. Na die openingstreffer kreeg Mart Stokker na een schitterende pass van Jeffrey Vlug de kans om te scoren, maar zijn inzet belandde naast het doel. Op slag van rust zorgde Nathan Bijl met een strakke pegel voor de comfortabele 2-0 voorsprong.

 

OJC Rosmalen probeerde in de tweede helft nog wel een paar keer wat terug te doen, maar Hercules bleef ook nu heer en meester. Al was er van het vlotte combinatievoetbal in de tweede helft niet meer zo veel te zien. Beide ploegen voetbalden de wedstrijd uit en maakten geen echte aanstalten meer om iets te forceren. Zes minuten voor het einde maakte Zakaria Issarti aan alle onzekerheid, als die er nog mocht zijn, een einde. Hij draaide in de zestien meer handig weg van zijn tegenstander en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 3-0.

 

Doordat JVC Cuijk onderuit ging bij Westlandia, valt die concurrent weg voor de periodetitel. HBS is de enige overgebleven achtervolger. De Hagenaars volgen op 4 punten, maar zoals gezegd is ons doelsaldo beter (+7). Hercules speelt volgende week tegen degradatiekandidaat UDI’19. Dat kan een lastige wedstrijd worden, omdat UDI nog vecht voor lijfsbehoud. HBS speelt volgende week uit bij Jong Achilles, dat eveneens is verwikkeld in een strijd tegen degradatie. Ook daar zal HBS de punten dus niet cadeau krijgen. Om niet van andere wedstrijden afhankelijk te zijn volstaat een zege bij UDITerug naar overzicht