Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Voorbeschouwing OJC Rosmalen - Hercules

25.11.2016

Waar ze in Rosmalen spreken over de Utrechtse week, de ploeg ontmoet na Hercules het Utrechtse Magreb ’90, daar mag Hercules met recht speken over de Brabantse weken. Na Dongen is nu Rosmalen aan de beurt, terwijl volgende week UDI uit Uden op bezoek komt.

Hercules reist zondag met zelfvertrouwen af naar Rosmalen waar de uitwedstrijd tegen de plaatselijke OJC op het programma staat. Dat zelfvertrouwen wordt gevoed door de serie goede resultaten van ons vlaggenschip. De laatste vier wedstrijden leverden winst op en door die mooie serie zijn we nu de top 3 van de derde divisie genaderd. Hercules en OJC Rosmalen zijn geen onbekenden voor elkaar. OJC Rosmalen is met 2500 leden een van de grootste voetbalclubs van ons land. De afgelopen twee seizoenen ontmoetten de clubs elkaar vier keer in de topklasse. Drie maal werd het gelijkspel en de laatste wedstrijd in Rosmalen werd door Hercules overtuigend met 0-3 gewonnen. Hercules was toen al een paar weken veilig en speelde eigenlijk nergens meer voor, terwijl OJC nog punten nodig had om de degradatiestrijd te ontlopen. Rosmalen werd uiteindelijk een na laatste boven SWZ Sneek en door het wegvallen van WKE bleven de Brabanders daardoor een serie degradatiewedstrijden tegen hoofdklassers bespaard.

Het huidige seizoen begon echter uitstekend voor OJC Rosmalen, want na drie wedstrijden stond de ploeg samen met De Dijk bovenaan met 9 punten. Daarna werden de resultaten van de Brabanders wat wisselvalliger; een tendens die vaker is te zien bij de ploeg: een sterke start gevolgd door een moeizame periode. OJC is teruggezakt naar de 9eplaats en verloor vorige week uit bij EVV. De trainer van Rosmalen is David Vecht, die vorig jaar nog op de bank zat bij VVIJ in IJsselstein. De oefenmeester die bekend staat om zijn onorthodoxe soms wat academische aanpak, is er voorstander van om zoveel mogelijk jeugd in te passen. Net zoals Hercules nastreeft. Maar ook bij OJC zullen ze ondervinden dat die wens niet eenvoudig is. Toch maakte een paar weken geleden een speler uit eigen jeugd zijn opwachting in de hoofdmacht van OJC: centrale verdediger Lars Corten was blij met zijn debuut en zal er naar verwachting zondag tegen Hercules ook in staan.

Hercules kan zoals gezegd met een goede gevoel naar Rosmalen afreizen. De vorm is er en de ploeg laat zien ook in staat te zijn te kunnen knokken als het even voetballend niet gaat. Bovendien heeft Eric Speelziek een selectie die tegen een stootje kan, want de blessures van captain Rob Rietveld en andere basiskrachten worden prima opgevangen.

De wedstrijd op De Groote Wielen staat onder leiding van Menno Hof uit Deventer. Hij wordt in dit duel geassisteerd door de heren Cakir en en Moraal. In Rosmalen begint het duel om 14:00 uur

Terug naar overzicht