Mail naar redactie Afgelastingen Programma

Hercules knokt zich langs Dongen

23.11.2016

Voor de vierde achtereenvolgende keer stapten de mannen van coach Eric Speelziek zondag met een overwinning op zak van het veld. De zege kwam met veel arbeid en strijd tot stand en misschien smaakte de winst daarom wel extra lekker. Arbeid en strijd zijn namelijk de kwalificaties die vooral van toepassing zijn van tegenstander Dongen die zes van de zeven voorgaande wedstrijden wisten te winnen.

 

Hercules was gewaarschuwd, maar de eerste fase van de wedstrijd was er van Dongen niet zo veel te duchten. Zowel Dongen als Hercules tastten elkaar een beetje af en beide ploegen waren vooral druk met het trotseren van de harde windstoten, die verzorgd combinatievoetbal lastig maakten.

Hercules leek iets beter met de weersomstandigheden uit de voeten te kunnen dan de gasten uit Noord-Brabant. De eerste kans viel na een minuut of twintig. Een voorzet van de uitstekend spelende Kevin Ligtermoet ging net voorbij aan Tyrone Fonville. Tien minuten later was Hercules nog dichter bij een doelpunt. Robert Guerain stoomde op richting de zestien meter, maar zijn schot belandde buiten bereik van de doelman op de paal. De rebound belandde voor de voeten van Jeffrey Vlug. Hij had de bal nog aan kunnen nemen, maar koos ervoor direct te schieten en had daarbij de pech dat de bal net een beetje opstuitte waardoor zijn schot over het doel ging. Dongen deelde aan de andere zijde zo nu en dan wat speldenprikjes uit en was met een corner dichtbij de voorsprong, maar Fons Mulder pakte de kopbal met overtuiging. Met 0-0 gingen de ploegen de rust in.

Na de pauze koos Dongen meteen voor de aanval, maar Fons Mulder en de Hercules-defensie stonden als een huis. Aan de andere kant ontstond er nu meer ruimte voor de aanval van Hercules en Gylbrano Plet glipte een paar keer handig langs zijn man zonder dat het nog tot een treffer leidde. Die goal viel wel ruim 11 minuten na de pauze. Een goed uitgespeelde aanval belandde bij Tyronne Fonville die oog in oog met de Dongen doelman rustig bleef en beheerst afrondde: 1-0. Hercules moest nog ruim een half uur stand houden en Dongen schoof logischerwijs nog een mannetje naar voren op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kansen kwamen echter voor Hercules. Gylbrano Plet was twee keer sneller dan zijn directe tegenstander. Hij kwam twee keer alleen voor de doelman en had aan alle onzekerheid een einde kunnen maken, maar beide keren belandde zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal. Dongen bleef daardoor in leven en gooide de laatste minuten alle ballen hoog voor de goal in de hoop dat een van de lange aanvallers er tegen aan zou lopen. Dat gebeurde ook, maar Fons Mulder redde in de 94eminuut met een fabelachtige reflex de bal van de lijn en zorgde ervoor dat de 1-0 zege over de streep werd getrokken.

 

De vierde overwinning op rij zorgt ervoor dat Hercules de nummer 3 van de ranglijst nadert. Het verschil is nog maar drie punten. Volgende week opnieuw een Brabantse tegenstander. Ditmaal staat de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma.Terug naar overzicht