Verduurzaming sportcomplex Hercules

24.02.2020

Verduurzaming sportcomplex Hercules

4 Februari j.l is er een overleg geweest met geïnteresseerde leden over de verduurzaming van ons sportcomplex. Dit werd geïnitieerd door de Rabobank in samenwerking met Groenpand en NOC*NSF. De Rabobank wil sportverenigingen financieel ondersteunen bij het verduurzamen van hun complex. Doel van deze eerste bijeenkomst was om een aantal plannen te ontwikkelen die op korte termijn haalbaar zouden zijn.

Naar aanleiding hiervan hebben we afgesproken om met name met energie aan de slag te gaan. We wekken natuurlijk al bijna 100.000 KWh aan elektriciteit op, maar we verbruiken ook bijna 200.000 KWh en 35.000m3gas. Hier is dus nog wel het één en ander te halen!

In concreto gaan we met drie projecten starten, nl:

1.    De mogelijkheid onderzoeken voor het plaatsten van laadpalen

2.    Ledverlichting voor de tennisbanen

3.    Meten is weten (in kaart brengen van al onze energiestromen)

Wij gaan hiermee aan de slag en hopen in mei meer duidelijkheid hierover te kunnen geven in hoeverre deze plannen gerealiseerd kunnen worden. Aan het eind van deze bijeenkomst waren we van mening dat het hierbij niet zou moeten blijven. Duurzaamheid blijft een belangrijk thema, niet alleen voor Hercules maar ook voor alle leden. Dus als je suggesties hebt, laat het ons dan weten. En voor mensen die thuis aan de slag willen gaan, moeten zeker contact opnemen met Sander Ekstijn.

Sander woont in Voordorp en heeft zijn eigen huis geheel energieneutraal gemaakt en wil iedereen graag advies geven. Zijn emailadres is ekstijn@casema.nl

Als je graag je kennis beschikbaar wilt stellen voor medeleden of wilt meedenken dan horen we het natuurlijk graag en dan kijken we of we voor de toekomst een platform kunnen zijn voor verduurzaming en verbinding!

We houden jullie natuurlijk op de hoogte van onze eigen ontwikkelingen!

 

Fons Visser

Voorzitter HB USV Hercules

Email: voorzitter.hb@usvhercules.nlTerug naar overzicht